Fransa’daki devlet kurumunda veri ihlali – 10 milyon kişinin bilgileri açığa çıktı

Fransa devletinin resmi kurumlarından biri olan işsizlik kaydı ve mali yardım kurumu Pôle emploi’nin hizmet sağlayıcılarından birine gerçekleşen saldırı sonrasında yaklaşık olarak 10 milyon kişiye ait kişisel bilgilerin muhtemelen açığa çıktı.

Fransa’daki devlet kurumlarından biri olan Pôle emploi’nin amacı işsizleri kayıt altına alma, onlara mali yardım sağlama ve yeni iş bulmalarına yardımcı olma olarak geçiyor. Kurum, gerçekleşen veri ihlalinin direkt olarak kendilerine yapılan bir saldırı sonucu olmadığını, hizmet sağlayıcılarından birine yapılan bir saldırı sonucu ortaya çıktığını belirtiyor. Ancak, bu hizmet sağlayıcısı ile ilgili bir detay yayınlanmadı.

Sızıntı sonrası açığa çıkan veriler arasında kullanıcılara ilişkin sadece ad-soyad ve sosyal güvenlik güvenlik numaralarının yer aldığı belirtiliyor. Kullanıcılara ait e-posta, telefon numarası, şifre, banka ve diğer bilgilerin sızıntılar arasında yer almadığı da belirtildi.

Açığa çıkan verilerin kötü niyetli kişiler açısından sınırlı bir faydası olmasına rağmen, Pôle emploi kayıtlı iş arayanlara gelen iletişimler konusunda dikkatli olmalarını tavsiye ediyor. Ayrıca, veri sızıntısından etkilenen kişilerin soru sorabilmeleri ve endişelerini giderebilmek için kurum tarafından özel bir telefon destek hattı kuruldu.

Veri sızıntısı fidye yazılım grubu Clop ile ilgili olabilir!

Kurum, hizmet sağlayıcı ile ilgili bir detay vermesede Le Parisien adlı gazete yayınladığı haberde iş arayanlar tarafından sağlanan belgelerin dijitalleştirilmesinden ve işlenmesinden sorumlu olan müşteri deneyimi yönetimi şirketi Majorel’in olduğunu belirtti. Ancak, Majorel’in veri sızıntısı yaşayıp-yaşamadığı konusunda net bir bilgi yok.

Siber güvenlik şirketi EmsiSoft tarafından yayınlanan bir blog gönderisinde Pôle emploi’nin MOVEit kurbanlarından biri olduğu (doğrudan yada dolaylı) ve 10 milyon kişiyi etkilediği belirtilmiş. Ancak, Clop tarafından Pôle emploi ile ilgili henüz bir şey yayınlanmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki Yazı

MOVEit güvenlik açığından yaklaşık 1000 şirket ve 60 milyon kişi etkilendi

Sonraki Yazı

Polonya’daki ulusal demiryolu ağına yönelik siber saldırı sonrası iki kişi tutuklandı

İlgili İçerikler