More
SOSYAL MEDYA
Light
Dark

Polonya’daki ulusal demiryolu ağına yönelik siber saldırı sonrası iki kişi tutuklandı

Polonya polisi, hafta sonunda ülkedeki ulusal demiryolunun iletişim ağına yasadışı bir şekilde giren ve demiryolu trafiğini aksatan iki kişiyi Białystok şehrinde tutukladı.

Politico’nun haberine göre Belarus sınırına yakın 300 bin nüfuslu Białystok şehrinde, 24 ve 29 yaşlarında Polonya uyruklu iki kişi tutuklandı. Yetkililer, Polonya’nın üç bölgesindeki tren operatörleri tarafından kullanılan frekanslarda “radyo durağı” olarak bilinen bir acil durum sinyali yayınladıklarını doğruladı. Polonya’daki RMF radyosunun yaynladığı haberde ise tutuklanan iki kişiden bir tanesinin polis olduğu iddia edildi.

Gerçekleşen saldırı sonucunda çok büyük olaylar yaşanmasa da en ciddi aksaklık Cuma gecesi yaşandı. Saldırıdan dolayı ülkenin kuzeybatısında yer alan Szczecin kenti yakınlarında, 20 trenin durmasına veya gecikmesine sebep olundu. Bazı kaynaklara göre de acil durum sinyalinin ardından saldırganlar, Rusya’nın milli marşını ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in konuşmasından bir alıntı yayınlamışlar.

Polonya demiryolu altyapı işletmecisi PKP PLK, bölgesel kargo trafiğinin gece saat 2’ye kadar askıya alındığını söyledi. Saldırılar sonrasındaki Cumartesi ve Pazar günlerinde, ülkenin diğer bölgelerindeki demiryolu trafiğinde büyük bir sorun olmadan devam ettiği belirtiliyor.