WooCommerce’da kritik bir güvenlik açığı keşfedildi, 200 binden fazla site etkilendi

13 Temmuz 2021’de, WooCommerce platformu ve satıcıların ürünlerini web sayfalarında sergilemelerine yardımcı olan WooCommerce Blocks özellik eklentisiyle ilgili kritik bir güvenlik açığı tespit edildi ve bir gün sonra acil bir yama yayınlandı.

Richmond Virginia merkezli şirket olan DOS’un güvenlik araştırmacısı Josh tarafından HackerOne üzerinden bildirilen SQL Injection güvenlik açığı için 14 Temmuz 2021 günü acil olarak bir yama yayınladı. Bu güvenlik açığı kullanılarak kimliği doğrulanmamış saldırganların bir online mağazanın veritabanındaki müşteri verileri, ödeme kartı bilgileri veya çalışan kimlik bilgileri gibi rastgele verilere erişilebiliyordu. İlgili güvenlik açığı 200 binden fazla site tarafından yüklenilen WooCommerce Blocks eklentisine ait. Güvenlik açığnın WooCommerce eklentisinin 3.3 ile 5.5 sürümlerini ve WooCommerce Blocks eklentisinin de 2.5 ile 5.5 eklentisini etkilediği belirtiliyor.

WooCommerce’un Mühendislik ekibinin Başkanı Beau Lebens, “Sorunu öğrendikten sonra, ekibimiz derhal kapsamlı bir araştırma yaptı, ilgili tüm kod tabanlarını denetledi ve etkilenen her sürüm için bir yama düzeltmesi oluşturup, savunmasız mağazalara otomatik olarak dağıtıldı.” diye belirtti.

Bu güvenlik açığına ve verilerin güvenliğinin ihlal edilip edilmediğine ilişkin araştırmalarının devam ettiği, ilerleyen günlerde kullanıcıların kendi web sitelerinde bu güvenlik açığını nasıl araştıracaklarına dair teknik ayrıntılarının hazır olduğunda paylaşılacağı belirtiliyor.

Woocommerce nedir?

WordPress tabanlı web sitelerinin üzerine kurulabilen ve özelleştirilebilir bir açık kaynak bir e-ticaret platformu olan WooCommerce, dünya çapında 5 milyondan fazla web sitesi tarafından kullanılmaktadır. Aslında bir WordPress eklentisi olan WooCommerce eklentisi kurulduğu zaman, sahip olunan bir web sitesini online bir mağaza haline dönüştürüp, fiziksel, dijital veya her çeşit ürünü satmaya olanak sağlanıyor. En popüler e-ticaret eklentisi olan WooCommerce ile uyumlu çeşitli eklentiler (ödeme, kargo, özel indirimler, üye analizi) kurulabiliyor.

Önceki Yazı

SpoofedScholars Operasyonu: Orta Doğu konularıyla ilgili gazeteciler ve akademisyenler hedef alınmış

Sonraki Yazı

“DragonForce Malaysia” adlı hacktivist grup, İsrailli kuruluşları hedef alıyor

İlgili İçerikler

Uber, üçüncü parti kaynaklı yeni bir veri sızıntısı yaşadı

Uber, yakın bir dönemde yaşadığı siber saldırı ve veri ihlalinden sonra üçüncü taraf kaynaklı yeni bir veri sızıntısı yaşadığını doğruladı. Tehdit aktörleri, Uber’e varlık yönetimi ve izleme hizmetleri sağlayan Tequivity’a ait yedeklemelerin yer aldığı bir Amazon Web Services (AWS) bulut sunucusunu ele geçirdi.