More
SOSYAL MEDYA
Light
Dark

Europol, verilerinin ele geçirilip-satışa sunulduğu iddiaları sonrası soruşturma başlattı

Tanınmış ve popüler bir hack formunda, Europol’a ilişkin gizli verilerin çalındığı ve bu verilerin satışa çıkarıldığına ilişkin iddiaların  ortaya çıkmasından sonra Europol soruşturma başlattı.BreachForums olarak bilinen hack forumunda IntelBroker olarak bilinen tehdit aktörü, 10 Mayıs'ta Europol sistemlerine erişim sağladığını, FOUO ve sınıflandırılmış verileri ele geçirdiğini belirten bir konu yayınladı. Ele geçirilen veriler arasında çalışan bilgileri, …

Tanınmış ve popüler bir hack formunda, Europol’a ilişkin gizli verilerin çalındığı ve bu verilerin satışa çıkarıldığına ilişkin iddiaların  ortaya çıkmasından sonra Europol soruşturma başlattı.

BreachForums olarak bilinen hack forumunda IntelBroker olarak bilinen tehdit aktörü, 10 Mayıs’ta Europol sistemlerine erişim sağladığını, FOUO ve sınıflandırılmış verileri ele geçirdiğini belirten bir konu yayınladı. Ele geçirilen veriler arasında çalışan bilgileri, kaynak kodu ve “keşif” ve kılavuz belgelerinin bulunduğunu belirtti. Ayrıca ele geçirilen verilerin Europol içindeki birkaç “ajans”tan geldiğini iddia etti.


Ancak, bu “ajansların” çoğu Europol’ün Uzmanlar Platformu (EPE) içindeki projeler gibi görünüyordu. EPE, kolluk kuvveti uzmanlarının bilgi paylaşımı ve suç verilerini paylaştığı bir platform olarak geçiyor. IntelBroker, iddialarını desteklemek içinde birkaç farklı ekran görüntüsü yayınladı.

IntelBroker olarak bilinen tehdit aktörü, yakın bir zamanda siber güvenlik şirketi Zscaler’ı hacklediğini iddia edip, şirketin sistemlerine erişmeye yardımcı olacak verileri satışa çıkarmıştı. Şirket, bir araştırma yürüttüğünü belirterek şu ana kadar geliştirme, müşteri ve kurumsal ortamların etkilendiğine dair hiçbir kanıt bulamadığını belirtmişti.