More
SOSYAL MEDYA
Light
Dark

Apple, mobil ve masaüstü işletim sistemleri için yeni güvenlik güncelleştirmeleri duyurdu

Apple, Pazartesi (dün) günü yaptığı duyuru ile mobil ve masaüstü işletim sistemlerinde yüklü işletim sistemleri güvenlik güncelleştirmeleri yayınladı. Şirket ayrıca mevcut bir iOS güvenlik açığından tehdit aktörleri tarafından istismar edilmiş olabileceğini belirtti.Şirketin eski iOS sürümlerinde istismar edilebileceğini düşündüğü CVE-2024-23296 referans koduyla takip edilen güvenlik açığı için yeni bir güvenlik güncelleştirmesi yayınladı. iOS 16.7.8 ve iPadOS 16.7.8 …

Apple, Pazartesi (dün) günü yaptığı duyuru ile mobil ve masaüstü işletim sistemlerinde yüklü işletim sistemleri güvenlik güncelleştirmeleri yayınladı. Şirket ayrıca mevcut bir iOS güvenlik açığından tehdit aktörleri tarafından istismar edilmiş olabileceğini belirtti.

Şirketin eski iOS sürümlerinde istismar edilebileceğini düşündüğü CVE-2024-23296 referans koduyla takip edilen güvenlik açığı için yeni bir güvenlik güncelleştirmesi yayınladı. iOS 16.7.8 ve iPadOS 16.7.8 ile birlikte eski iOS sürümlerine sahip cihazlardaki hatalar giderilmiş.

CVE-2024-23296, Apple’ın tescilli yerleşik/gerçek zamanlı işletim sistemi olan RTKit’de bir bellek bozulmasına sebep oluyordu ve saldırganların çekirdek bellek korumalarını atlamasına da olanak sağlayabiliyordu. Bu açık 8 Mart’ta yayınlanan güncelleştirme ile iOS 17.4 and iPadOS 17.4’de düzeltilmişti.

Yayınlananlar arasında MacOS Monterey, Ventura ve Sonoma sürümleri için de güvenlik güncelleştirmeleri yer aldı. Şirket ayrıca watchOS ve tvOS içinde güncelleştirmeler yayınladı.