More
SOSYAL MEDYA
Light
Dark

FBI, popüler hack forumlarından biri olan BreachForums’u ele geçirdi

Çalıntı verilerin yayınlandığı ve satışa çıkarıldığı popüler hack forumlarından biri olan BreachForums, bugün itibariyle uluslararası kolluk kuvvetleri tarafından herkese açık web sitesi, Tor üzerindeki .onion uzantılı web sitesi ve Telegram kanalına el koyuldu.BreachForums’un web sitesine bugün uluslararası kolluk kuvvetleri tarafından el koyularak, web sitesine erişmeye çalışanlar için bir bildiri yayınlandı. Bildiride FBI, ABD Adalet Bakanlığı,  …

Çalıntı verilerin yayınlandığı ve satışa çıkarıldığı popüler hack forumlarından biri olan BreachForums, bugün itibariyle uluslararası kolluk kuvvetleri tarafından herkese açık web sitesi, Tor üzerindeki .onion uzantılı web sitesi ve Telegram kanalına el koyuldu.

BreachForums’un web sitesine bugün uluslararası kolluk kuvvetleri tarafından el koyularak, web sitesine erişmeye çalışanlar için bir bildiri yayınlandı. Bildiride FBI, ABD Adalet Bakanlığı,  Birleşik Krallık Ulusal Suç Teşkilatı (NCA)’nın yanı sıra Avustralya, Yeni Zelanda ve İsviçre’deki diğer kuruluşların amblemleri yer aldı.

Yayınlanan bildiride “”Bu web sitesi, uluslararası ortakların yardımıyla FBI ve Adalet Bakanlığı tarafından yayından kaldırıldı” ve “Sitenin arka uç verilerini inceliyoruz. BreachForums’ta siber suç faaliyetleri hakkında rapor verecek bilgileriniz varsa lütfen bizimle iletişime geçin.” diye belirtiliyor.

Herkesin ulaşabileceği web adresinin yanı sıra Tor üzerinde faaliyet gösteren .onion uzantılı siteye ve forumun Telegram adresine de kolluk kuvvetleri tarafından el koyularak, aynı bildiri  yayınlandı. Ayrıca BreachFroums’un yöneticisi “Baphomet’” kullanıcısının Telegram’daki adresine de el koyuldu ve BreachForums’un kanalı  üzerinde alıntılaması yayınlandı.

Yine yayınlanan bildiride FBI tarafından herhangi bir şekilde bilgi paylaşacak kişiler için “breachforums[.]ic3[.]gov” adlı bir portal oluşturulmuş. Çok emin olmamakla birlikte, Nisan 2022’de RaidForums kapatılmıştı ve o zamandan bu yana da bu adres aktif olabilir açıkçası. Sadece belli başlı güncelleştirmeler yapmış olabilirler.

Gerçekleşen olayla ilgili herhangi bir resmi açıklama henüz yayınlanmadı. Son zamanlarda adı çokça duyulan ve forumda aktif olan “IntelBroker” adlı kullanıcı, BleepingComputers ile paylaştığı mesajda “Baphomet”in kolluk kuvvetleri tarafından tutuklandığı belirtmiş.