More
SOSYAL MEDYA
Light
Dark

Europol, popüler hacker platformlarından biri olan RaidForums’u kapattı

Yasadışı ve popüler darkweb forumlarından biri olan RaidForums, Europol tarafından koordine edilen TOURNIQUET operasyonu kapsamında aralarında ABD, Birleşik Krallık, İsveç, Romanya ve Portekiz kolluk kuvvetlerinin işbirliği çerçevesinde tamamiyle kapatıldı. Operasyon kapsamında forumun yöneticisi ve iki suç ortağı tutuklandı.

2015 yılında faaliylerine başlayan Raidforums, yarım milyondan fazla kullanıcıyla bu zamana kadar oldukça popüler bir platforma dönüşmüştü. Pek çok ülkeden aralarında kamu ve özel şirketlere ait yasadışı olarak ele geçirilen veri tabanları, çalıntı kredi kartları, banka hesap bilgileri, erişim bilgileri vs. gibi önermli veriler burada satışa çıkarılıyordu.

Fidye yazılım çetelerinin PR yerlerinden biri olmuştu

Bunların yanında son yıllarda oldukça popüler hale gelen fidye yazılım çetelerinin de kendi reklamlarını yaptığı ve işe alım yaptıkları bir yerde olmuştu. Bunlarla birlikte yine kara para aklayacılarının da yer aldığı bir yer haline gelmişti.

1 yıllık süren bir takipten sonra operasyon başlatıldı

Europol, 6 ülkenin kolluk kuvvetleriyle işbirliği yapıldığını belirterek, yaklaşık bir yıllık bir titiz çalışma sonucunda TOURNIQUET operasyonunun gerçekleştiğini belirtiyor.