Kasım 2022 – Siber güvenlik alanında satın alımlar ve yeni yatırımlar

1 Kasım – 21 Kasım tarihleri arasında siber güvenlik endüstrisinde çeşitli satın alımlar ve yeni yatırımlar gerçekleşti. Bunlar arasında 4 satın alma ve 4 yeni yatırım yer alıyor.

Yapılan satın alımlara baktığımızda:

Palo Alto Networks, uygulama ve yazılım tedarik zinciri güvenliği alanında faaliyet gösteren Cider Security’i 195 milyon dolar nakit ödeyerek satın alacağını duyurdu.

– Mobil cihaz yönetimi ve güvenliği alanında faaliyet gösteren Jamf, yine mobil cihazların güvenlik alanında faaliyet gösteren ZecOps’u satın aldığını duyurdu. Bu satın alımla birlikte Jamf’ın BT ve güvenlik ekiplerinin, kuruluşlarının mobil güvenlik duruşunu güçlendirmesine ve mobil güvenlik araştırmalarını haftalardan dakikalara indirmesine yardımcı olacağı belirtiliyor. Herhangi bir finansal veri paylaşılmadı.

– Siber tehdit alanında faaliyet gösteren Intel471, tehdit istihbaratı ve saldırı yüzeyi gibi alanlarda veriler sağlayan SpiderFoot’u satın aldığını duyurdu. Bu satın alımla birlikte SpiderFoot, mevcut araçlarını geliştirmeye yatırım yapacağı ve SpiderFoot’un gelişmiş yeteneklerini önümüzdeki aylarda şirketin TITAN platformuna entegre edilmesi planlanıyor. Bunlara ek olarak, satın almanın bir parçası olarak SpiderFoot Kurucusu Steve Micallef, Attack Surface Technology Başkan Yardımcısı olarak Intel 471’e katılıyor.

– Dijital güvenlik alanında çözümler sunan Human Security, kötü amaçlı reklamcılıkla mücadele kapsamında çözümler sunan Clean.io’yu satın aldığını duyurdu.

Gerçekleştirilen yeni yatırımlara baktığımızda:

– İşletmelerin kimlik bilgilerini, sertifikalarını, anahtarlarını ve çoklu bulut ortamlarından akan diğer sırları yönetmesine yardımcı olan İsrail merkezli erken aşamadaki girişim Akeyless, 65 milyon dolarlık Seri B yatırımı aldı. Finansman turu, şirketin mevcut yatırımcıları Team8 Capital ve Jerusalem Venture Partners’ın (JVP) katılımıyla NGP Capital tarafından yönetildi.

– Uyumluluk çözümleri sağlayıcısı Laika, Fin Capital liderliğinde 50 milyon dolarlık Seri C finansmanını topladığını duyurdu. Bu yatırım turunda mevcut yatırımcılar olan J.P. Morgan Growth Equity Partners, Canapi ve ThirdPrime ile birlikte Centana Growth’da yer aldı. 2019 yılında kurulan New York merkezli şirket, kuruluşlara bilgi güvenliği uyumluluğunu sağlayan uçtan uca yazılım ve hizmetler sağlıyor.

– Güvenlik otomasyonu girişimi Veriti, 18,5 milyon dolarlık yeni bir fon topladığını duyurdu. Şirket, güvenlik ekiplerinin riski azaltma ve kuruluşlarının güvenlik duruşunu en üst düzeye çıkarma çabalarını güçlendiriyor.  İlgili yatırım turu Insight Partners’tan 12 milyon dolar, NFX ve Amiti liderliğindeki 6.5 milyon dolarlık bir turun birleşiminden oluşuyor.

– Müşterilerin korunmasına odaklanan San Francisco merkezli bir girişim olan Darwinium, her ikisi de Avustralya merkezli yatırım şirketi olan Blackbird ve Airtree liderliğinde 10 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki Yazı

CISA: Hive fidye yazılım grubu 1300’den fazla kurbandan 100 milyon dolardan fidye geliri elde etti

Sonraki Yazı

NETAŞ’ın bir fidye yazılım saldırısına uğradığı iddia edildi!

İlgili İçerikler