More
SOSYAL MEDYA
Light
Dark

ABD, Conti fidye yazılım çetesi hakkında bilgi sağlayacak kişilere 10 milyon dolara kadar ödül vereceğini duyurdu

ABD Dışişleri Bakanlığı, son yıllardan en aktif fidye yazılım çetelerinden biri olan Conti grubunun önde gelen beş üyesi hakkında bilgi sağlayacak kişilere 10 milyon dolara kadar ödül verileceğini duyurdu. Bununla birlikte Conti’ye bağlı gruplardan TrickBot and Wizard Spider ile ilgili de bilgi sağlayacak kişilerin ödüllendirileceği de belirtildi.

Duyurulan bu ödül, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ve iç güvenliğe yönelik tehditlerle ilgili bilgiler için ödüllen sunan “Adalet ödülleri” kapsamında verilecek. Bu duyurudaki önemli noktalardan biri de ABD yetkilileri ilk defa Conti fidye yazılım çetesine ait “Target” adlı bir üyeyi alenen tespit etmiş ve bir fotoğrafını elde etmiş. Aranan diğer dört Conti üyesinin sadece kullanıcı isimleri tespit edilmiş ve sırasıyla “Tramp,” “Dandis,” “Professor,” ve “Reshaev” olarak duyuruldu.

Ayrıca ödül ilgili yapılan görseller İngilizce, Arapça, Rusça ve Çince’nin de yer aldığı 5 farklı dilde yayınlandı.

Rusya-Ukrayna savaşında ABD karşıtı olarak yer almıştı

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesiyle birlikte siber alanda da pek çok gelişme yaşanmıştı ve şu an için halen devam etmektedir. Savaşın ilk zamanlarında fidye yazılım çeteleri arasında savaşta kimin yanında yer alacağı da merak konusuydu. Bu kapsamda nerdeyse ilk açıklama Conti grubu tarafından gerçekleştirilmişti ve Rusya’ya ait gerçekleştirilecek herhangi bir siber saldırı karşısında batılı ülkelere (başta ABD ve İngiltere) cevap vereceklerini belirtmişlerdi.

Conti’ye ait teknik materyaller sızdırılmıştı

Conti fidye yazılım çetesiyle birlikte çalışan bir kişi, kendisine vaat edilen ücretten daha az bir ücret verildiği için yaklaşık 115 MB’lık bir teknik içeriğin yer aldığı materyal dosyasını sızdırmıştı.