More
SOSYAL MEDYA
Light
Dark

Meta, Facebook Messenger üzerinde varsayılan olarak uçtan uca şifrelemeyi test ediyor

Meta, sohbet geçmişini yedeklemek için güvenli depolamada dahil olmak üzere Facebook Messenger‘da uçtan uca şifrelemeyi baskın bir güvenlik özelliği durumuna getirebilmek için bir dizi testlere başladı.

Meta tarafından 11 Ağustos’ta Sara Su tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, kullanıcıların cihazlarını kaybetmeleri durumunda veya yeni cihazlarında mesaj geçmişlerine erişebilmelerini sağlamak için messenger konuşmalarının cloud ortamında güvenli bir şekilde yedeklenmesi üzerine testlere başlayacağını duyurdu. Bununla birlikte Facebook Messenger’ın  daha önceden var olan uçtan uca şifreleme özelliğini ve diğer güvenlik özellikleri ilgili test ve güncellemeleri üzerinde de çalıştığını duyurdu.

Kaynak: Meta

Şu an için kullanıcıların mesaj geçmişleri kullanmış oldukları cihazlar içerisinde saklanmaktadır. Gerçekleştirilecek yeni testlerle birlikte,kullanıcıların mesaj geçmişi otomatik olarak uçtan uca şifrelenecek ve gerçekleştirilebilecek yedeklemeler sonrasında Messenger’ın sunucularında yer alacak. Yedeklere erişmek isteyen kullanıcıların daha öncesinde bir PIN kodu veya parola oluşturması istenecek ve sonrasında bununla yedeklere erişebilecekler.

Facebook Messenger bunlarla birlikte silinmiş olan mesajların tüm cihazlarda senkronize olması, mesajları geri alma gibi diğer güvenlik özellikleri üzerinde de testler gerçekleştirdiğini belirtti.