More
SOSYAL MEDYA
Light
Dark

Türkiye merkezli şirketler yoğun DDOS saldırılarıyla karşı karşıya

Siber tehdit istihbaratı alanında faaliyet gösteren SOCRadar tarafından yayınlanan tehdit istihbaratı raporuna göre Türkiye merkezli şirketler, 18 Temmuz’dan bu zamana kadar tehdit aktörleri tarafından gerçekleştirilen yoğun DDOS saldırılarıyla karşı karşıya kalmışlar. Hatta bazı tehdit aktörleri gerçekleştirdikleri DDOS saldırılarını durdurmak için şirketlerle iletişime geçip, maddi taleplerde bulunmuşlar.

Yayınlanan rapora göre 18 Temmuz’dan bu yana gerçekleştirilen saldırılarda hedef alınan Türkiye merkezli şirketler finans, enerji, finansal teknoloji, sigorta, havacılık ve ulaşım, kamu, tatil ve eğlence sektörlerinde faaliyet gösteriyor. DDOS saldırılarının arkasındaki tehdit aktörleriyle ilgili tespit edilen sonuçlara göre Rusya merkezli olduğu düşünülen Killnet, Rusya devlet destekli olduğu düşünülen DeaDnet (Killnet’in parçası olduğu düşünülüyor), DDOS Empire, YDIO ve Iraklı bir grup olan ALtahrea Team yer alıyor. Tehdit aktörleri Türkiye merkezli şirketlerin yanı sıra dünya genelindeki pek çok şirkete de DDOS saldırıları düzenliyor.

Kaynak: SOCRadar rapor

SOCRadar araştırmacıları tarafından gerçekleştirilen teknik incelemelere göre Türkiye’ye yönelik DDOS saldırılarının neredeyse tamamına yakınının UDP protokolü üzerinden gerçekleştirilmiş. Gerçekleştirilen analizlere göre saldırıların 70-150 Gbps arası ve yurtdışı kaynaklı olduğu saptanmış.

Bununla birlikte tehdit aktörlerinin birbirlerinden bağımsız olarak hareket ettikleri ve bu saldırıları finansal ve politik amaçlarla yaptıkları düşünülüyor. Birbirinden bağımsız gruplar olmasına karşın ilerleyen süreçlerde saldırganların istek ve çıkarları doğrultusunda birlikte hareket edebilecekleri de düşünülüyor.