Turkcell, Barikat Siber Güvenlik’e stratejik yatırım gerçekleştirdi

Siber güvenlik odaklı çözümler üreten Barikat Siber Güvenlik, Turkcell ile aralarında yürütülen stratejik yatırım görüşmelerinin sonuçlandığını duyurdu.Turkcell, kurumsal girişim sermayesi fonu “Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. Turkcell Yeni Teknolojiler Girişim Sermayesi Yatırım Fonu” üzerinden Barikat Siber Güvenlik’in %20 hissesini, sermaye artırımı yönetimi ile aldı.

İstanbul, Ankara, Katar, Azerbaycan ve Amsterdam ofisleriyle faaliyet gösteren Barikat Siber Güvenlik, Bilişim 500 Araştırması verilerine göre 2021 yılında toplam 400 milyon TL’nin üzerinde cirosu ile sektöründe lider konumda olduğu belirtiliyor. Şirket bünyesinde 300’den fazla çalışanın olduğu,Türkiye ve dünyadada finans, bilişim, otomotiv, turizm, lojistik, sağlık başta olmak üzere, 20’den fazla sektöre siber güvenlik çözümleri sunduğu belirtiliyor.

Barikat Siber Güvenlik Şirketler Grubu CEO’su Murat Hüseyin Candan,“Bu yolda Turkcell ile anlaşmamız büyük bir itici güç olacak. En büyük sermayemiz aralıksız sürdürdüğümüz AR-GE yatırımlarımız ile yetiştirdiğimiz insan gücü. İnsan gücündeki değişim ve adaptasyon konusundaki hazırlığımızı uzun zaman önce planlamış ve hayata geçirmiştik. Büyük organizasyonlar için bu büyük bir değerdir. Ayrıca bu anlaşmanın mümkün olmasında en büyük oyuncu olan, geçmiş ve mevcuttaki tüm çalışma arkadaşlarımıza katkılarından dolayı Barikat yönetimi olarak teşekkür ederiz.’’ dedi.

Önceki Yazı

Türkiye merkezli şirketler yoğun DDOS saldırılarıyla karşı karşıya

Sonraki Yazı

Apple, aktif olarak yararlanılan iki sıfırıncı gün açığı için güncelleştirme yayınladı

İlgili İçerikler