More
SOSYAL MEDYA
Light
Dark

Apple, aktif olarak yararlanılan iki sıfırıncı gün açığı için güncelleştirme yayınladı

Apple, geçen hafta duyurduğu iPod, iPhone, iPad ve MacOS güvenlik güncelleştirmelerinin kullanıcılar tarafından acil bir şekilde yüklenmesi konusunda uyarıyor. Güvenlik güncelleştirmeleri, saldırganların izinsiz bir şekilde kod çalıştırmalarına ve sonrasında cihazları ele geçirmelerini sağlayan iki sıfırıncı gün açığını (0-day) düzeltmek için yayınlandı.

Apple, geçen hafta Çarşamba günü MacOS’un en son sürümü Monterey 12.5.1 ve iOS işletim sistemine sahip cihazlar için güvenlik güncelleştirmesi yayınladı. Bu güvenlik açığından etkilenen iOS işletim sistemine sahip cihazlar arasında tüm iPad Pro modelleri, iPad Air 2 ve daha yeni modelleri, iPad mini 4 ve daha yeni modeller, 5.nesil iPad ve yeni modelleri, 7.nesil iPod Touch, başta iPhone 6S ve yeni modelleri etkilenler arasında yer alıyor.

Bu güvenlik duyurusundan bir gün sonra yani geçen hafta Perşembe günü, şirket benzer bir güvenlik açığından bahsederek Safari tarayıcısı için yeni bir güvenlik güncelleştirmesi yayınladı. Apple, bunlar hakkında çok az bir bilgi yayınlarken, bu güvenlik güncelleştirmeleri CVE-2022-32894 ve CVE-2022-32893 olarak duyuruldu.

ABD devlet kurumu olan Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı (CISA), kullanıcıları acil durum güncellemelerini “mümkün olan en kısa sürede” cihazlarına yüklemeleri konusunda bir uyarı yayınladı.