ABD Dışişleri Bakanlığı, Hive fidye yazılımı çetesi üyeleri hakkında bilgi verenlere 10 milyon dolara kadar ödül teklif ediyor

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre Hive fidye yazılımı çetesinin önemli üyelerinin kimliklerinin belirlenmesine veya konumlarının belirlenmesine yardımcı olabilecek bilgiler sağlayacak kişilere 10 milyon dolara kadar ödül ücreti verileceği belirtildi.

FBI tarafından 2023 yılının Ocak ayında, 7 aylık bir operasyonun sonucunda Hive fidye yazılımı çetesinin sunucuları ele geçirilip, şifre çözme anahtarları elde edilmişti.

Çetenin tepe yöneticileri ile ilgili bilgi sağlayanlara verilecek ödül ücretinin yanı sıra ek olarak, herhangi bir ülkede bu çetenin faaliyetlerine katılmış yada herhangi bir şekilde destek verme girişiminde bulunmuş kişilerin mahkum edilme yolunu açabilecek bilgileri sağlayacaklara ise 5 milyon dolara kadar ödül ücreti verilebileceği belirtiliyor. 

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından duyurulan bu ödüller, Uluslararası Organize Suç Ödül Programı (TOCRP) aracılığıyla veriliyor. Geçmiş zamanlarda yine farklı fidye yazılımı çetesi üyeleriyle ilgili benzer ödüller açıklanmıştı.

Önceki Yazı

Pakistan ve Senegal’de internete erişim geçici olarak kapatıldı

Sonraki Yazı

ABD Adalet Bakanlığı, “Warzone RAT” kötü amaçlı yazılımını satan web sitesini kapattığını duyurdu

İlgili İçerikler