ABD Adalet Bakanlığı, “Warzone RAT” kötü amaçlı yazılımını satan web sitesini kapattığını duyurdu

ABD Adalet Bakanlığı, kurbanların cihazlarına erişerek verilerini çalan ve kameralarını izleme yeteneği bulunan Warzone RAT kötü amaçlı yazılımını satan bir web sitesini ve kullanılan diğer birkaç alan adını da kapattığını duyurdu.

Warzone RAT kötü amaçlı yazılımının satıldığı ”warzone.ws” web sitesine ve diğer üç alan adına el konularak, kapatıldı. Operasyon kapsamında suçlananlar arasında  Malta’nın Zabbar kentinde yaşayan 27 yaşındaki Daniel Meli ve Nijerya’dan 31 yaşındaki Prens Onyeoziri Odinakachi yer alıyor.

ABD’nin talebi ve FBI’ın desteğiyle Malta’daki kolluk kuvvetleri tarafından 7 Şubat’ta yakalanan ve hakim karşısına çıkan Daniel Meli, 2012’den bu yana siber suçlulara çeşitli kötü amaçlı yazılım ürünleri ve hizmetleri sunmakla suçlanıyor. Meli’nin daha önceki yıllarda ayrıca kötü şöhretli Pegasus ticari casus yazılımını da sattığı ve teknik destek sağladığı belirtiliyor.

Nijerya’daki 31 yaşındaki Prens Onyeoziri Odinakachi’de yine 7 Şubat’ta tutuklanarak, hakim karşısına çıkarıldı. Odinakachi’ni birkaç bilgisayarı hacklemekle birlikte Haziran 2019 ile Mart 2023 arasında Warzone’u satın alan birden fazla kişiye müşteri desteği sağlamakla suçlanıyor.

Meli 25 yıla kadar hapis ve en az 500.000 dolar para cezasıyla, Odinakachi ise 15 yıl ve benzeri bir para cezasıyla karşı karşıya.

Operasyon çerçvesinde ABD’li yetkililerin yanı sıra Europol ve diğer uluslararası kolluk kuvvetlerinin birlikte çalıştığı belirtildi. Bunun yanında FBI yetkilileri, kötü amaçlı yazılımı analiz etmek için gizlice satın aldığını ve çeşitli ülkelerdeki kolluk kuvvetlerinin Warzone altyapısını barındıran sunucuların kapatılmasına yardım sağladığı belirtildi.

Önceki Yazı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Hive fidye yazılımı çetesi üyeleri hakkında bilgi verenlere 10 milyon dolara kadar ödül teklif ediyor

Sonraki Yazı

Google, Google Plus veri sızıntısı nedeniyle 350 milyon dolarlık uzlaşmayı kabul etti

İlgili İçerikler