Google, Google Plus veri sızıntısı nedeniyle 350 milyon dolarlık uzlaşmayı kabul etti

Google, kullanımdan kaldırdığı Google Plus sosyal medya platformundaki bir güvenlik hatasından dolayı milyonlarca kullanıcısının verilerini nasıl dış geliştiricilere ifşa ettiğine odaklanan ve uzun süredir devam eden toplu dava davasını sonuçlandırmak için 350 milyon dolar ödeyecek.

2 Şubat’ta açıklanan anlaşmanın şartlarına göre şirket, davacıların olay nedeniyle zarara uğradığını reddederken, iddia edilen iddialara ilişkin değerli savunmaları olmasına rağmen, maliyetli ve dikkat dağıtıcı devam eden davalardan kaçınmak için bu davayı çözmeye karar verdiğini söyledi. Anlaşma şartlarına göre Google, yatırımcıları yanılttığını da reddediyor.

Google Plus davası 2018 yılının Ekim ayına kadar uzanıyor. The Wall Street Journal’ın Ekim 2018’de yayınladığı bir raporda şirket içindeki yetkililerin hissedarları veya kamuoyunu bu konuda uyarmamayı tavsiye ettiğini ve sorunu aylardır bildiği ancak hiçbir şey söylemediği belirtilmişti.

Rapora göre Google Plus kullanıcılarının verilerini açığa çıkaran yazılım sorunu 2015’te başladı ve Mart 2018’e kadar bulunamadı veya düzeltilemedi. İcra Kurulu Başkanı Sundar Pichai’ye kullanıcıları uyarmama planının anlatıldığı da  bildirildi. İfşa edilen veriler arasında tam adlar, e-posta adresleri, doğum tarihleri, profil fotoğrafları, cinsiyet, meslek ve ilişki durumları yer alıyormuş.

Önceki Yazı

ABD Adalet Bakanlığı, “Warzone RAT” kötü amaçlı yazılımını satan web sitesini kapattığını duyurdu

Sonraki Yazı

CISA, Fortinet’deki yeni RCE hatasının aktif olarak kullanıldığını doğruladı

İlgili İçerikler