Pakistan ve Senegal’de internete erişim geçici olarak kapatıldı


Pakistan hükümeti, seçmenlerin kağıtla oy kullanmaya gitmesini sebep göstererek güvenlik gerekçesiyle Perşembe günü ülke genelinde internet erişimini kapattı. Senegal hükümeti de sosyal ağlarda çok sayıda nefret dolu ve yıkıcı mesajın yayılmasını sebep göstererek mobil interneti geçici olarak kapattı.

Başkan Macky Sall, 25 Şubat’ta yapılması planlanan Başkanlık seçimlerini ertelemesinden birkaç gün sonra  mobil internet geçici olarak kapatıldı. Bu kesintiyle birlikte son dokuz aydaki üçüncü kesinti oldu. Bağlantı gözlemcileri NetBlocks ve CloudFlare’de erişimin gerçekten de kısıtlandığını doğruladı.

Hükümet, daha önceki internet kapatmalarında olduğu gibi aynı yaklaşımı izleyerek, kapatmanın sebebi olarak sosyal ağlarda çok sayıda nefret dolu ve yıkıcı mesajın yayılmasını gösterdi.  

Dakar sakinleri internete erişmek için Wi-Fi kullanmak zorunda kaldıklarını sosyal medyada paylaştı. Senegal hükümeti Ağustos ayında Starlink terminallerini gerekli lisans veya yetki olmadan sattıkları için beş kişiyi de tutuklamıştı.

Pakistan hükümeti, ülke genelinde internete erişimi kapattı

Pakistan hükümeti, seçmenlerin kağıtla oy kullanmaya gitmesini sebep göstererek güvenlik gerekçesiyle Perşembe günü ülke genelinde internet erişimini kapattı.

Yetkililer internet kesintisinin güvenlik nedeniyle gerekli olduğunu söylüyor. Pakistan  ordusu, seçimleri bozmayı amaçlayan bombalı terör saldırılarında en az 12 kişinin öldüğünü, 39 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Access Now ve Gazetecileri Koruma Komitesi’nin de aralarında bulunduğu muhalif gruplar ve uluslararası gözlemciler, oylamanın yapıldığı gün mobil erişimin tamamiyle kapatılmasını eleştirdi. 

Netblock tarafından paylaşılan bilgilere göre ülkenin pek çok yerinde hem internet hem de mobil internet erişimlerinde kesinti olduğu onaylandı. 

Önceki Yazı

Trickbot kötü amaçlı yazılımın geliştirilmesinde rol alan bir Rus vatandaşına beş yıl hapis cezası verildi

Sonraki Yazı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Hive fidye yazılımı çetesi üyeleri hakkında bilgi verenlere 10 milyon dolara kadar ödül teklif ediyor

İlgili İçerikler