Zararlı yazılım analizi odağında çözümler sunan Malwation, 1 milyon dolar yatırım aldı

Kaynak: Malwation

Zararlı yazılım analizi ve simülasyonu çözümleri sunan Malwation aralarında Pragma Capital Partners, Inveo Ventures, ARZ Portföy ve Yıldız Teknik Üniversitesi Tekno GSYFO’nun katılımıyla gerçekleştirilen turda 1 Milyon dolar yatırım aldı.

2018 yılında Gais Security çatısı altında faaliyetlerine başlayan şirket, 2021 yılının Temmuz ayından bu yana Malwation markası altında ayrı bir şirket olarak yoluna devam ediyor. Yine 2021 yılında, 7 milyon TL değerleme üzerinden Alesta Yatırım ve Sertaç Özinal’dan yatırım almıştı.

Şirket, hipervizör tabanlı zararlı yazılım analizi çözümü kapsamında 2022 yılında Threat Zone‘u duyurdu. Bununla ilgili net bir bilgi olmasa da anlaşıldığı kadarıyla daha önce Malwation çatısı altında AIMA olarak duyurulan ürünlerini 2022 yılında Threat Zone olarak yapılandırıp, ayrı bir ürün olarak ortaya çıkardılar. Şirket tarafından paylaşılan bilgide Threat Zone, şirketin amiral gemisi olarak geçiyor.

İkinci bir ürün olarakta şirketlerin Antivirüs, EDR, XDR gibi uç nokta güvenlik ürünlerini test edebilmelerine imkan sağlayan MSP (Malware Simulation Platform) yer alıyor.

Gerçekleştirilen yatırımla birlikte şirket Sandboxing, CDR (content-disarm-reconstruction) ve Emülasyon gibi mevcut teknolojilerini geliştirmeyi ve aynı zamanda yeni analiz teknolojileri geliştirmeyi amaçladığını belirtiyor. Şirket, 2024 yılıyla birikte Türkiye dahil Avrupa, ABD ve diğer pazarlarda büyümeyi hedefliyor.

Şirketin kurucu ortağı Kağan Işıldak, sosyal medya üzerinden yayınladığı mesajda, “Bu yatırım ile beraber ülkemizde yürüttüğümüz AR-GE çalışmalarını ve pazarlama operasyonlarını arttıracak ve geliştirdiğimiz yerli teknolojileri yabancı pazarlarda yükselen oyuncu klasmanına sokmak için çalışacağız.“ diye belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki Yazı

Hive fidye yazılım grubuyla bağlantısı olduğu iddia edilen bir Rus vatandaşı, Paris’te tutuklandı

Sonraki Yazı

Siber güvenlik şirketi Brandefense, 2,75 milyon dolar yatırım aldı

İlgili İçerikler