Google, ticari bir casus yazılım satıcısı tarafından istismar edilen yeni bir 0-Day açığı için acil yama yayınladı

Google, adını açıklamadığı bir ticari casus yazılım satıcısı tarafından istismar edilen yeni bir sıfırıncı gün açığı (0-Day) düzeltmek için acil bir güvenlik güncelleştirmesi yayınladı.

Şirket, 27 Eylül’de duyurduğu güncelleştirme metninde 10 güvenlik açığı kapatıldığını duyururken yüksek seviyedeki CVE-2023-5217, CVE-2023-5186 ve CVE-2023-5187 olarak takip edilen açıklıklar ile ilgili kısa açıklamalar paylaştı.

Açıklanan bu üç CVE arasında ise en önemlisi CVE-2023-5217 olarak geçiyor. Şirket, bu güvenlik açığını “Libvpx’te vp8” kodlamasında yığın arabellek taşması olarak tanımlarken, aktif olarak istismar edildiği konusunda da uyardı. Aslında, şirketin açıklamasında herhangi bir ayrıntı mevcut değil ancak Google TAG araştırmacılarından biri olan Maddie Stone, bunun ticari bir gözetleme satıcısı tarafından kullanıldığını belirtti.

Duyurulan güncellemeyle birlikte Chrome’un Windows, macOS ve Linux’daki kararlı sürümü 117.0.5938.132’ye yükseldi.

Geçen hafta ise Google’un TAG ve Citizen Lab’ın ortaklaşa yürüttükleri bir araştırma sonucunda iPhone’daki sıfırıncı gün açıklıklarını tespit etmişti. Yine bu kapsamda Apple tarafından acil bir güvenlik güncelleştirmesi yayınlanmıştı.

Önceki Yazı

Hong Kong merkezli kripto para şirketi Mixin, 200 milyon dolara yakın varlık çalındığını duyurdu

Sonraki Yazı

Yeni nesil uç nokta güvenliği çözümü sunan Trapmine, SonicWall tarafından satın alındı

İlgili İçerikler