Hong Kong merkezli kripto para şirketi Mixin, 200 milyon dolara yakın varlık çalındığını duyurdu

Hong Kong merkezli kripto şirketi Mixin, 25 Eylül Pazartesi günü Twitter üzerinden yayınladığı duyuruda hizmet aldıkları bir bulut hizmet sağlayıcısına tehdit aktörleri tarafından saldırı gerçekleştirildikten sonra yaklaşık olarak 200 milyon dolarlık varlık çalındığını söyledi.

Şirket, 23 Eylül Cumartesi günü erken saatlerde saldırının gerçekleştiğini, saldırı sonrasında para yatırma ve çekme hizmetlerini geçici olarak askıya aldığını söyledi. Güvenlik açıkları doğrulanıp düzeltildikten sonra bu hizmetler yeniden açılacağı da belirtildi.

Saldırıya uğrayan bulut hizmet sağlayıcısı ile ilgili bir ayrıntı verilmezken, olayın soruşturulması için Google (Mandiant) ve SlowMist adlı bir blockchain güvenlik şirketiyle iletişime geçildiği belirtildi. Sosyal medya gönderisinde, “Kaybolan varlıklarla nasıl başa çıkılacağı konusunda Mixin ekibi çözümü daha sonra açıklayacak” ifadesi eklendi.

Pazartesi günü gerçekleştirilen canlı bir brifingde Mixin kurucusu Xiaodong Feng, ağın şu anda kullanıcılara %50’ye kadar tazminat ödemeyi düşündüğünü, geri kalanın ise Mixin’in gelecekteki karları kullanarak geri satın alacağı tahvil tokenleri olarak ödeneceğini söyledi.

Önceki Yazı

İsrail polisine, bir cinayet soruşturmasında Pegasus casus yazılımını kullanabilmesi için özel izin verildi

Sonraki Yazı

Google, ticari bir casus yazılım satıcısı tarafından istismar edilen yeni bir 0-Day açığı için acil yama yayınladı

İlgili İçerikler