Yeni nesil uç nokta güvenliği çözümü sunan Trapmine, SonicWall tarafından satın alındı

Kaynak: Startup Wise Guys

2017 yılında kurulan ve yeni nesil uç nokta güvenliği çözümü sunan Trapmine, Amerika merkezli siber güvenlik şirketi SonicWall tarafından satın alındı. Ancak gerçekleştirilen satın alımla ilgili herhangi bir finansal bilgi paylaşılmadı.

Startup Wise Guys, kendi yatırım portföylerindeki hem 15. hem de siber güvenlik alanında ilk exitları olmasından dolayı heyecanlı olduğunu dile getiriyor. Startup Wise Guys Global CEO’su Cristobal Alonso yaptığı açıklamada, 2017’nin ilk günlerinden bu yana dünya standartlarında ürün oluşturabilen bir ekip gördüklerini, bunca yıl boyuncada Celil’e koçluk yapmanın kişisel bir onur olduğunu dile getirdi.

Trapmine CEO’su Celil Ünüver yaptığı açıklamada, her girişimin yaşayabileceği  iniş-çıkışlardan sonra başarılı bir çıkış yaptıkları için çok mutlu olduklarını, girişimcilik serüveni boyunca her zaman danışılabilecek ve güvenebilecek Startup Wise Guys gibi bir mentora ve erken aşama yatırımcılara sahip olmanın da girişimin başlangıcından-çıkışına kadar aynı derece önemli olduğunu dile getirdi. 

Yeni nesil uç nokta güvenliği çözümü sunan Trapmine, 2017/2018 kış aylarında Estonya’nın Riga şehrinde düzenlenen SaaS programı Batch 9’da yer aldı. 2018 yılına geldiğimizde ise dünyanın en büyük şüpheli dosya tarama servislerinden biri olan VirusTotal platformuna kabul edilmişti.

Hem Startup Wise Guys hem de şirketin açıklamasında satın alan şirketle ilgili bir detay gözükmesede, Rekabet Kurumu’nın 31 Ağustos’taki duyurusunda SonicWall tarafından devralınması işlemine izin verildiği belirtilmiş. Trapmine, satış işlemi sonrasında 31 Aralık itibariyle faaliyetlerine son vereceğini duyurdu.

Önceki Yazı

Google, ticari bir casus yazılım satıcısı tarafından istismar edilen yeni bir 0-Day açığı için acil yama yayınladı

Sonraki Yazı

Microsoft, yapay zeka ile ilgili yeni bir hata ödül programı duyurdu

İlgili İçerikler