Microsoft, yapay zeka ile ilgili yeni bir hata ödül programı duyurdu

Microsoft, yeni yapay zeka destekli Bing tarayıcısına özel yeni bir hata ödül avcılığı programını duyurarak bu kapsamda kabul edilecek nitelikli güvenlik açıkları için güvenlik araştırmacılarına 15 bin dolara kadar ödeme yapacak.

Şirket program kapsamında ana tema olarak yapay zeka destekli bing ve entgrasyonlarına odaklanmış. Tarayıcılar üzerinden girilen Bing.com ve Bing entegrasyonlu Bing Chat, Bing Image Creator ve Microsoft Edge, Microsoft Start uygulaması ve Skype’n mobil uygulamalarında güvenlik açıklarınını bulan araştırmacılara 15 bin dolara kadar ödeme yapacak.

Şirket, BlueHat güvenlik konferansındaki bir sunumda bu yeni duyurduğu ödül programını vurgu yaptı. Kötü niyetli aktörlerin bunları istismar edebilmesinden önce güvenlik araştırmacılarını, Microsoft’un AI ürünlerindeki hataları ve kusurları bulmaya teşvik etmeyi amaçlıyor.

Ödül programının şartlarına göre, araştırmacılar tarafından keşfedilecek olan güvenlik açıklarının Microsoft’un kritiklik eşiklerini karşılaması, önceden bildirilmemiş olması ve açık, tekrarlanabilir adımlar içermesi gerekiyor. Bildirilecek olan güvenlik açığı raporlarının kalitesinin yanı sıra teknik seviyesinin de kaliteli olması yönünün de değerlendirileceği belirtiliyor.

Önceki Yazı

Yeni nesil uç nokta güvenliği çözümü sunan Trapmine, SonicWall tarafından satın alındı

Sonraki Yazı

Ukrayna yanlısı grup, Trigona fidye yazılım grubunun sunucularına erişip, tüm verilerini ele geçirdi