More
SOSYAL MEDYA
Light
Dark

Ukrayna yanlısı grup, Trigona fidye yazılım grubunun sunucularına erişip, tüm verilerini ele geçirdi

Ukrainian Cyber Alliance (UAC) olarak bilinen Ukrayna yanlısı hacktivist grup, yaklaşık bir yıldır aktif olan Trigona fidye yazılım çetesinin sunucularına erişip, tüm biligileri ele geçirdikten sonra web sitelerini tahrif etti.

herm1t” takma adını kullanan grubun sözcüsü, kaynak kodu ve veri tabanı kayıtları da dahil olmak üzere, şifre çözme anahtarlarını da içerebilecek tüm verileri Trigona’nın sistemlerinden sızdırdıklarını söylüyor. Daha sonra ise Trigona’ın web sitesini tahrif ederek, gerçekleştirilen saldırı işlemiyle ilgili bilgilerin yer aldığı bir resim yayınladılar.

Gerçekleştirilen hack işleminin detaylarında ise “Confluence Data Center and Server” ayrıcalıkları yükseltmek için uzaktan kod çalıştırılabilen kritik bir güvenlik açığı olan CVE-2023-22515’e yönelik istismarı kullanarak Trigona fidye yazılımının altyapısına erişim elde etmiş.

UCA tarafından yayınlanan bazı ekran resimlerinde 12 Ekim civarında Trigona’nın Confluence hesabına erişim sağladığı görülüyor. “herm1t” adlı kullanıcının Twitter’daki paylaşımında da fidye yazılım çetesine ait yedeklenmiş verilerinin de ele geçirildiği bunun da fidye yazılım çetesinin yakın bir zamanda tekrar faaliyete geçmesinin zor olduğunu gösteriyor.

Diğer fidye yazılım gruplarına nazaran daha yeni olan Trigona, yaklaşık bir yıldır faaliyetlerine devam ediyor. Bazı araştırmacılar grubu CryLock fidye yazılımı ile ilişkilendirirken, bazı araştırmacılarda ALPHV/BlackCat grubu ile ilişkilendirmiş. Trend Micro raporuna göre Trigona fidye yazılım grubu çoğunlukla ABD, Hindistan, İsrail, Türkiye, Brezilya ve İtalya’daki teknoloji, sağlık ve bankacılık şirketlerini hedef almış.