Tehdit istihbaratı şirketi Prodaft, Europol’ün resmi iş ortakları arasına katıldı


Tehdit istihbaratı şirketi Prodaft tarafından paylaşılan bilgiye göre şirket, Avrupa Polis Teşkilatı (Europol)’nın resmi iş ortakları arasına katıldı. Prodaft, bu ortaklık ile Europol’e bilgi ve uzmanlıklarını sunacak.

Europol, AB’deki siber suçlara karşı kolluk kuvvetlerini güçlendirme ve Avrupalı ​​kullanıcıların, şirketlerin ve hükümetlerin siber suçlardan korunmasına da yardımcı olması amacıyla 2013 yılında Avrupa Siber Suç Merkezi (EC3)’ni kurdu. Kurulduğu günden bu zamana kadar da siber suçlarla mücadele kapsamında hem Avrupa hem de dünyaya önemli katkılar sundular.

Yine bu kapsamda kolluk kuvvetleri dışındaki önde gelen ortaklarıyla daha yakın işbirliğini teşvik etmek amacıyla “E3 Partners” altında özel danışma grupları oluşturmuş. Bu özel danışma grupları arasında internet güvenliği, finansal hizmetler ve iletişim sağlayıcıları yer alıyor.

Tehdit istihbaratı şirketi Prodaft, sosyal medya hesapları aracılığıyla Avrupa Siber Suç Merkezi (EC3)’nde yer alan internet güvenliği danışma kurulunun resmi iş ortaklarından biri olduğunu duyurdu. Şirket, bu ortaklık ile Europol’e bilgi ve uzmanlıklarını sunacak. Prodaft’ın yer aldığı internet güvenliği danışma kurulunda Kaspersky, Group-IB, Trend Micro, Rapid7, Crowdstrike gibi dünyada bilinen büyük şirketler yer alıyor.

Önceki Yazı

Ukrayna yanlısı grup, Trigona fidye yazılım grubunun sunucularına erişip, tüm verilerini ele geçirdi

Sonraki Yazı

Rus hükümeti, VirusTotal’dan daha geniş özelliklere sahip “Multiscanner” adlı kendi servisini kuruyor

İlgili İçerikler