Rus hükümeti, VirusTotal’dan daha geniş özelliklere sahip “Multiscanner” adlı kendi servisini kuruyor

Rus hükümeti, Google’un sahip olduğu  dünyanın en popüler şüpheli dosya tarama servislerinden biri olan VirusTotal’deki verilere ABD hükümeti tarafından erişebileceği endişesiyle önümüzdeki iki yıl içerisinde VirusTotal’den daha geniş özelliklere sahip bir servisi kullanılabilir hale getirmeyi planlıyor.

Rusya’nın dijital geliştirme ve iletişimden sorumlu bakan yardımcısı Alexander Shoitov, Rossiyskaya Gazeta gazetesine verdiği demeçte, “Multiscanner” olarak adlandırılacak platformun, diğer kuruluşlar ve özel sektör kuruluşlarının yanı sıra ülkenin yeni Ulusal Dijital Kriptografi Teknoloji Merkezi tarafından oluşturulacağını söyledi.

Rus hükümeti tarafından VirusTotal benzeri  oluşturulmuş bir platform bulunuyor ancak siteye girildiği zaman servisin yeniden inşa edildiğine dair bir uyarı mesajı çıkıyor. Platformu halihazırda destekleyen şirketler arasında Kaspersky, Dr.WEB ve AVSoft gibi bir dizi şirket yer alıyor.

2025 yılında tam olarak hizmete girmesi beklenen servise bu süre zarfında kademeli olarak yeni özellikler ekleneceği belirtiliyor. VirusTotal ile benzer özelliklerinin yanı sıra davranışsal analiz özelliğinin de yer alması bekleniyor. Bunlarla birlikte portalın ve kullanıcı verilerinin korunması amacıyla Devlet Hizmetleri ile entegre edilmesi bekleniyor.

Önceki Yazı

Tehdit istihbaratı şirketi Prodaft, Europol’ün resmi iş ortakları arasına katıldı

Sonraki Yazı

Kanada hükümeti, devlet tarafından verilen mobil cihazlarda WeChat ve Kaspersky uygulamalarını yasakladı

İlgili İçerikler