Kanada hükümeti, devlet tarafından verilen mobil cihazlarda WeChat ve Kaspersky uygulamalarını yasakladı

Kanada hükümeti, Çin ve Rusya hükümetleri ile olan ilişkileri nedeniyle “kabul edilemez” gizlilik ve güvenlik riskleri olduğunu öne sürerek mesajlaşma uygulaması Wechat ve anti-virüs programı Kaspersky’ı devlet tarafından verilen mobil cihazlarda kullanılmasını yasakladı.

30 Ekim’de yapılan duyuru ile Kanada Hazine Kurulu Başkanı Anita Anand, mesajlaşma uygulaması Wechat ve anti-virüs programı Kaspersky’ı devlet tarafından verilen mobil cihazlarda yasaklandığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, WeChat ve Kaspersky’nin yasaklanması kararının Kanada’nın hükümet ağlarının ve verilerinin “güvenli kalmasını ve korunmasını” sağlamak ve uluslararası ortaklarının yaklaşımıyla uyumlu olmasını sağlamak için alındığı belirtildi.

Kanada Bilişim Direktörü, WeChat ve Kaspersky uygulama paketinin gizlilik ve güvenlik açısından kabul edilemez düzeyde risk oluşturduğunu belirtiyor. WeChat ve Kaspersky
uygulamalarının Mobil cihazlardaki veri toplama yöntemlerinin, ilgili cihazın içeriğine önemli ölçüde erişim sağladığı gözlemlenmiş. Bu uygulamalar yoluyla hükümete ait herhangi bir verinin ele geçirildiğine dair hiçbir kanıt olmadığını belirtirken, bu tedbirlerin sadece tedbir amaçlı olduğu dile getirildi.

Bu yasak ile ilgili Kaspersky tarafından verilen yanıtta, verilen bu karardan dolayı büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını belirttiler. Bu kararın herhangi bir teknik inceleme yapılmaksızın tamamiyle siyasi gerekçelerle verildiği vurgulanıyor. Şirket, düzenleyicilerin endişelerini gidermek ve bu kararı tersine çevirmek için Kanada devlet kurumlarıyla işbirliği yapmaya hazır olduğunu belirtiyor.

Tencent şirketine ait olan WeChat ise direkt olarak herhangi bir yorum yapmazken, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin’ın 31 Ekim’de gerçekleştirdiği basın toplantısında Kaspersky’ın açıklamasına benzer bir açıklama gerçekleştirdi.

Önceki Yazı

Rus hükümeti, VirusTotal’dan daha geniş özelliklere sahip “Multiscanner” adlı kendi servisini kuruyor

Sonraki Yazı

Apple, Hintli muhalefet liderlerini ve gazetecileri ‘Devlet Destekli’ telefon saldırısı konusunda uyardı

İlgili İçerikler