New York Times, CNN, The Guardian, Reuters gibi büyük haber kuruluşları OpenAI’nin GPTBot’unu engellediler

Dünyanın önde gelen haber kuruluşlarından biri olan New York Times, OpenAI tarafından bu ayın başlarında duyurulan GBTBot’u yakın bir zamanda engellemişti. Bunu takiben CNN, Reuters ve Australian Broadcasting Corporation (ABC) gibi haber kuruluşları, OpenAI’den gelen bu aracı engelleyerek kendi içeriklerine erişmeyi sınırlandırdılar.

NYT’nin kendi web sitesinde GBTBot’u engellediğini ilk fark eden ve duyuran The Verge olmuştu. The Guardian gazetesi de daha sonra  CNN, Reuters, Chicago Tribune, ABC ve Canberra Times ve Newcastle Herald gibi Avustralya Topluluk Medyası (ACM) markalarının da aralarında bulunduğu diğer büyük haber sitelerinin de web tarayıcısına izin vermediğini tespit etti. Bununla birlikte The Guardian’da bu botları engelleyen haber kuruluşları arasında yer alıyor.

NYT, bu ayın başlarında içeriklerinin yapay zeka modellerini eğitmek için kullanılmasını yasaklamak amacıyla hizmet şartlarını güncellemesinin ardından OpenAI’in GBTBot’unu engelledi. Bununla birlikte fikri mülkiyet hakları ihlalleri nedeniyle OpenAI’a karşı dava açma gibi seçenekleri de düşünüyormuş.

Yapay zeka içeriğinin varlığını kontrol eden bir şirket olan OriginalityAI’nin bu hafta paylaştığı araştırma, Amazon ve Shutterstock dahil büyük web sitelerinin de GPTBot’u engellediğini ortaya çıkardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki Yazı

AB’nin Dijital Hizmetler Yasası resmi olarak yürürlüğe girdi

Sonraki Yazı

Fidye yazılımı ve dolandırıcılık için kullanılan Qakbot ağı, ABD ve Avrupa kurumları tarafından çökertildi