Raccoon Stealer operatörleri, yepyeni özelliklerin yer aldığı sürümle geri döndüklerini duyurdu

Kötü bir şöhrete sahip zararlı yazılım olarak bilinen Raccoon Stealer, 2022 yılının Ekim ayında bir yöneticisinin tutuklanmasının ardından faaliyetlerini durdurmuştu. Ancak, popüler bir hacker forumunda yeni bir duyuru yayınlayarak 14 Ağustos’da tekrar geri döndüklerini belirttiler.

Raccoon Stelaer, diğer benzeri bilgi çalma zararlı yazılımlarında olduğu gibi enfekte olduğu makinalarda kullanıcılara ait parolaları, çerezleri, kredi kart numaraları, kripto para cüzdanları gibi veri tiplerine odaklanmıştır. Bunun yanında elde edilen dosyaları indirme desteğinin yanında ekran görüntülerini de yakalayabiliyor. Özellikle diğer benzer bilgi çalma yazılımlarına nispeten Racoon, düşük fiyatı (haftalık 75 dolar ve aylık 200 dolar) ve gelişmiş özellikleri nedeniyle siber suçlular arasında iyi bir popülerlik kazandı.

2022 yılının Ekim ayında, Raccoon’un kilit operatörlerinden biri olan Ukrayna vatandaşı Mark Sokolovsky, ABD’nin iadesi talebiyle Hollanda’da tutuklanmıştı. Racoon’un diğer operatörleri de bulunma ve tutuklanma ihtimaline karşın faaliyetlerine ara verdiği yada tamamiyle servislerini kapattığı düşünülüyordu. Ancak, Vx-Underground’un paylaşımına göre Raccoon operatörleri 14 Ağustos’da Rus merkezli olduğu düşünülen popüler hacker formu XSS’de yeni bir duyuru yayınlayarak, yepyeni özelliklerle geri döndüklerini belirttiler.

Siber güvenlik şirketi Cyberint tarafından paylaşılan yeni bir rapora göre Racoon operatörleri, zararlı yazılımı daha kolay yönetilebilmesi ve araştırmacılar tarafından izlenme olasılığını azaltan çeşitli yeni özellikler eklemişler.

İlk olarak kontrol paneline yeni bir hızlı arama özelliği ekleyerek, tehdit aktörleri tarafından daha önce çalınan milyonlarca veriler arasından istedikleri bağlantıya (URL) daha kolay bir şekilde ulaşmaları hedeflenmiş. Diğer eklenen özellikler arasında günlük kayıt istatistikleri, raporlama sistemi, otomatik bot engelleme ve panel görüntüleme yer alıyor.

Yeni versiyonla birlikte Racoon’un 32 tane tarayıcı ve 3 e-posta istemcisini desteklemenin yanı sıra anlaşıldığı kadarıyla da 6 kripto para varlığına ilişkinde verilere de odaklanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki Yazı

“Africa Cyber ​​Surge II” operasyonu çerçevesinde 14 kişi tutuklandı

Sonraki Yazı

New York City, hükümet tarafından verilen resmi cihazlarda TikTok’u yasakladı

İlgili İçerikler