More
SOSYAL MEDYA
Light
Dark

New York City, hükümet tarafından verilen resmi cihazlarda TikTok’u yasakladı

Çin merkezli popüler sosyal medya uygulaması TikTok, Avrupa’daki bazı ülkelerde dahil olmak üzere ABD’nin bazı eyaletlerindeki kamu kurumlarında yasaklanmasının ardından bu seferde New York City belediyesi tarafından yasaklandı.

The Verge tarafından yayınlanan habere göre ilgili yasanın şehirde hemen yürürlüğe girdiği ve resmi hükümete ait cihazlardan 30 gün içerisinde TikTok’un kaldırılması ve kullanılması yasaklandı. Yasak, NCY Siber Komutanlığı’nın TikTok ile ilgili yaptığı bir incelemenin ardından “şehrin teknik ağları için bir güvenlik tehdidi oluşturduğu” tavsiyesi sonrası yürürlüğe girdi.

Bununla birlikte şehir yetkilileri TikTok’un hükümet cihazlarında kullanılmasını caydıran ABD Yönetim ve Bütçe Ofisi yönergelerinin yanı sıra bu yılın başlarında kabul edilen uygulamayı yasaklayan federal yasayı gösterdi.

Mayıs ayında ise Montana Valisi Greg Gianforte, ABD içersinde bir ilki gerçekleştirerek popüler sosyal medya platformu TikTok’un eyalet içerisinde yasaklanmasını öngören yasa tasarısını onaylamıştı. Vali tarafından verilen talimatla, eyaletteki devlet kurumlarında hemen yasaklanmasına karşın yasanın 1 Ocak 2024’te yürürlüğe gireceği belirtilmişti.

Çin merkezli ByteDance’a ait olan TikTok, topladığı verilerden kaynaklı olarak son birkaç yıldır hem Avrupa hem de ABD’de ulusal güvenliği tehlikeye atabilecek kuşkusuyla resmi kuruluşlardaki cihazlarda yasaklanmaya başladı. Ancak, Pekin yönetiminin şu ana kadar bu uygulamadan yararlanarak herhangi bir casusluk faaliyeti gerçekleştirdiğine dair hiçbir kanıt en azından kamuoyu ile paylaşılmadı.