More
SOSYAL MEDYA
Light
Dark

Lapsus$ grubunun üyesi olmakla suçlanan iki genç, Londra’da tutuklandı

Çarşamba günü Londra’daki bir mahkemede gerçekleşen yargılama sürecinde, bilgisayar korsanlığına karıştığı iddia edilen iki genç Uber, Revolut ve video oyunu geliştiricisi Rockstar Games’in sistemlerine izinsiz girmeyi de içeren olaylardan dolayı suçlu bulundu.

BBC’nin haberine göre mahkeme, 18 yaşındaki Arion Kurtaj’ı Eylül 2022’de finansal teknoloji şirketi Revout, araç çağırma hizmeti veren Uber ve GTA oyununun geliştiricisi Rockstar Games gibi şirketlerin sistemlerine sızıldığı zamanlarda bağımsız hareket eden Lapsus grubunun önemli bir üyesi olarak tanımladı.

İkinci tutuklanan kişinin 18 yaşından küçük olması sebebiyle ismi açıklanmadı. Mahkeme, bu kişiye de telekomünikasyon şirketi BT ve ekran kartı üreticisi NVidia’ya karşı yapılan şantaj girişimlerinde yer alması sebebiyle tutukladı.

Lapsus$ grubu, 2021 ve 2022 yıllarında aralarında önemli teknoloji devlerinin de yer aldığı şirketlerin sunucularına sızıp, kaynak kodlarda dahil olmak üzere pek çok önemli veriyi çalmışlardı. Grubun bu kapsamda duyurduğu şirketler arasında Uber, Microsoft, Samsung, Ubisoft, Okta, LG, Nvidia, Rockstar Games ve Vodafone’un dışında Brezilya ve Portekiz’de kamu ve özel sektörde yer alan bazı şirketleri de kurban olarak duyurmuşlardı. Bunlarla birlikte diğer tehdit aktörleri gibi verisini elde ettikleri şirketlere şantaj gerçekleştirerek, onlardan fidye ücreti istemişlerdi.