Fortinet, CVE-2022-40684 güvenlik açığına sahip cihazların acil olarak güncellenmesi gerektiğini duyurdu

Fortinet, aralarında FortiOS, FortiProxy ve FortiSwitchManager ürünlerini etkileyen ve yakın bir zamanda açıklanan kritik güvenlik açığı için, kullanıcıların acilen güvenlik yamalarını yüklemesi için bir çağrıda bulundu.

Şirket, geçen hafta yayınladığı bir bültenle CVE-2022-40684 referanslı güvenlik açığına ilişkin bir güvenlik güncellemesi yayınlamıştı. Bu işlemi hemen gerçekleştirmeyecek müşteriler için de saldırıya açık güvenlik cihazlarında yer alan uzaktan yönetim kullanıcı arayüzlerini acil bir şekilde devre dışı bırakmalarını tavsiye etti.

Bu duyurulardan bir hafta sonra ise Horizon3.ai güvenlik araştırmacıları, CVE-2022-40684 referansına sahip güvenlik açığının nasıl sömürüldüğüne ilişkin hem teknik ayrıntıları hem de ilgili kodların yer aldığı python ile yazılmış betiği yayınladılar.

İlgili PoC’un yayınlanmasından sonra Fortinet, kendi bloğundan yeni bir duyuru yayınlayarak duyurulan PoC’un kullanılarak ilgili güvenlik açığının aktif olarak istismar edildiğine ilişkin yeni bilgiler duyurdular. Ve bir kez daha müşterilerine acil bir şekilde önlem almalarını tavsiye etti.

CISA’da yeni bir güncelleme yaparak, saldırılarda yararlanılan güvenlik açıkları listesine CVE-2022-40684’i ekledi. Federal Civilian Executive Branch ajanslarına ise bu güvenlik açığını barındıran Fortinet cihazlarının 1 Kasım’a kadar güvenlik yamalarının yüklenmesini zorunlu kıldı.

Tehdit istihbarat şirketi GreyNoise, CVE-2022-40684’ü aktif olarak izlerken, bugün itibariyle toplamda 222 tane IP keşfetmiş. Bu IP adreslerinin pek çoğu sırayla ABD, Çin, Almanya, Hong Kong ve Kanada’da yer aldığı belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki Yazı

Rockstar Games, GTA6’ya ait görüntülerde dahil olmak üzere gizli verilerin sızdırıldığını doğruladı

Sonraki Yazı

Hollanda Polisi, DeadBolt fidye yazılım çetesini kandırarak 150’den fazla şifre çözücü anahtar elde etti

İlgili İçerikler