More
SOSYAL MEDYA
Light
Dark

Rockstar Games, GTA6’ya ait görüntülerde dahil olmak üzere gizli verilerin sızdırıldığını doğruladı

Oyun devi Rockstar Games, bir bilgisayar korsanının sistemlerine girdiğini ve merakla beklenen Grand Theft Auto serisinin bir sonraki bölümüne ait görüntülerde dahil olmak üzere diğer hassas verilerin çalındığını doğruladı. Tehdit aktörü Rockstar Games’in Slack sunucusunu ve Confluence wiki’sini ihlal ettikten sonra oyun videolarını ve bazı kaynak kodları sızdırmıştı.

Rockstar Games Twitter, Facebook ve Instagram’dan yaptığı açıklamalarda,”bir sonraki Grand Theft Auto için erken geliştirme görüntüleri de dahil olmak üzere sistemlerimizden gizli bilgilere erişilmesine ve bunların indiriliebilmesi izin veren bir ağ saldırısına maruz kaldığını belirtti. Şirket, bir sonraki Grand Theft Auto oyunu üzerindeki çalışmalarının ise planlandığı gibi devam edeceğini de belirtiyor.

Fakat şirket tarafından güvenlik araştırmacılarının gelecekte bulundukları yerlerdeki ağlarını korumayı kolaylaştırması adına herhangi bir IOC veya teknik ayrıntı paylaşmadı


Sızıntının arkasındaki kişi veya kişilerin Uber’i hackleyenler ile aynı kişi!

Videolar ve kaynak kodları ‘teapotuberhacker’ adlı bir tehdit aktörü tarafından, 90 video içeren bir RAR arşivine ait bağlantı paylaştığı GTAForums’ta yayınlanıp, sızdırılmıştı. Tehdit aktörü GTA5 ve 6’ya ait kaynak kodunu ve varlıklarını, bununla birlikte GTA 6 test yapısını çaldığını iddia ediyordu. Fakat forum üyelerinin bunun gerçek olmadığını dile getirmelerinden sonra GTA5 ve 6’ya ait kaynak kodlarının yer aldığı bazı ekran görüntülerini yayınladı. Burada paylaşılan çok daha ilginç bir bilgi olarak geçen hafta Uber’e gerçekleştirilen saldırının arkasındaki kişi olduğunu belirtti.