İspanyol polisi, WhatsApp dolandırıcılığına karışan 100’den fazla kişiyi tutukladı

İspanya polisi tarafından gerçekleştirilen operasyonla, acil yardıma ihtiyacı aile üyeleriymiş gibi davranıp WhatsApp aracılığıyla insanlardan 850 bin Euro çalan 100’den fazla kişiyi yakalayıp, tutukladı.

İspanya’nın iki ulusal polis gücünden biri olan Guardia Civil’in açıklamasına göre yaşları 20 ile 60 arasında değişen erkek ve kadınlardan oluşan şüpheliler, İspanya’nın yedi şehrinde gözaltına alındı. Gözaltı işlemlerininin Şubat ve Nisan ayında gerçekleştirildiği belirtilirken tüm hepsinin dolandırıcılık, kara para aklama ve suç örgütüne üye olmak suçundan tutuklandı.

Yetkililer, kurbanlardan alınan paraların 800 ile 55 bin euro arasında değiştiğini belirtiyor. Sadece Alicante’de en az 238 mağdurun kimliği belirlenmiş. Dolandırıcılar, kurbanlarını kandırmak için genelde bir acil yardıma ihtiyaç duyan aile üyesi gibi davranıp WhatsApp aracılığıyla iletişime geçmişler. Yetkililer, dolandırıcıların ikna kabiliyetininin çok etkili olduğunun ve çoğu durumda kurabanlardan sürekli ödeme almayı başardığını belirtiyor.

Operasyon çerçevesinde dolandırıcıların elde ettikleri paraları aklamak için kullandıkları 500’den fazla banka hesabı tespit edilmiş. Ayrıca sahte kimlikler aracılığıyla çıkartılan 100’den fazla telefon numarası da tespit edilmiş.

Yine bu yılın başlarında, bu ve benzeri yöntemleri kullanarak İspanyol vatandaşlardan para çalan bir suç çetesinin 59 üyesi tutuklanmıştı.

Önceki Yazı

Pandora Operasyonu: Telefon dolandırıcılığı için kurulmuş 12 çağrı merkezi kapatıldı

Sonraki Yazı

LockBit’in daha önce ele geçirilen onion uzantılı sitesi, kolluk kuvvetlerinin yeni duyuruları için tekrardan aktif hale geldi

İlgili İçerikler

Ukrayna polisi, yaklaşık 18 bin Kazakistan vatandaşını dolandıran sahte çağrı merkezini kapattı

Ukrayna Siber Polis Departmanı tarafından geçen hafta Perşembe günü yayınlanan açıklamaya göre Kazakistan'da binlerce kişiyi dolandıran bir yeraltı çağrı merkezi Ukraynalı yetkililer tarafından bir operasyon çerçevesinde ele geçirilip, çökertildi. Operasyon kapsamında yakalanan kişilerle ilgili herhangi bir ayrıntı verilmedi.
Detaylar