LockBit’in daha önce ele geçirilen onion uzantılı sitesi, kolluk kuvvetlerinin yeni duyuruları için tekrardan aktif hale geldi

Uluslararası kolluk kuvvetleri tarafından bu yılın başlarında gerçekleştirilen operasyon ile ele geçirilen LockBit’in o zamanlardaki aktif onion uzantılı sitesi, kolluk kuvvetleri tarafından Pazar günü (dün) tekrardan aktif hale getirildi ve yeni bilgiler sunulacağı belirtildi.

Gerçekleştirilen “Cronos”operasyon sonucunda Lockbit’e ait paneller, sunucular, sohbet geçmişleri, kaynak kodları, bağlı kuruluşlara ait detaylar ve kurbanlara ait detaylarında yer aldığı veri tabanlarıda dahil olmak üzere pek çok veri ele geçirilmişti. Daha sonrasında Birleşik Krallık Ulusal Suç Teşkilatı (NCA) onion uzantılı bu siteyi kontrol altına almıştı ve buranın üzerinden kamuoyunu bilgilendiren açıklamalar yayınlamıştı.

Dün itibariyle el koyulan site NCA tarafından tekrardan aktif edildi.Yetkililer 7 Mayıs Salı günü itibariyle yeni bilgiler sunacağını belirttiler. İlk operasyon sonrasında “LockbitSupp Kimdir” diye bir kutucuk mevcut idi ancak çok kapsamlı bir açıklama yayınlamamışlardı. Salı günü itibariyle belkide grubun yöneticileri ile ilgili çok daha kapsamlı bir açıklama gelebilir.

Yeni yayınlanan kutucuklarda bunun haricinde LockBit ile çalışan kişilere yönelik yapılacak açıklamalarda önem arz ediyor diyebiliriz. Şu ana kadar kamuoyu ile paylaşılmasa da bazı kişilerin gerçek kimlikleri keşfedilmiş olma olasılığı çok yüksek gözüküyor.

Önceki Yazı

İspanyol polisi, WhatsApp dolandırıcılığına karışan 100’den fazla kişiyi tutukladı

Sonraki Yazı

LockBit fidye yazılımının yöneticisi ortaya çıkarıldı ve üç ülke yaptırım kararı açıkladı

İlgili İçerikler