IBM, bulut operasyonlarını genişletmek için HashiCorp’u 6.4 milyar dolarlık anlaşmayla satın alıyor


IBM, çoklu bulut ve hibrit ortamlara yönelik yeteneklerini ve tekliflerini genişletmesine olanak sağlayacak milyarlarca dolarlık bir anlaşmayla San Francisco merkezli HashiCorp’u satın alacağını  duyurdu. 

Şirket, hisse başına 35 dolar ödeyecek ve toplamda 6.4 milyar dolarlık bir satın alma olacak. Yahoo’nun paylaştığı bilgilere göre IBM’in şirketi satın almak için görüşmelerde olduğuna dair raporların ortaya çıktığı Salı gününden bu yana HashiCorp kazanımları genişlerken, şirketin hisseleri Çarşamba günü %11’e kadar yükseldi.

Şirketlerin çoklu bulut ve hibrit ortamlarını otomatikleştirmesine yardımcı olan HashiCorp, 2012 yılında San Francisco’da kuruldu. Fortune 500’deki yüzde 85’i de dahil olmak üzere toplamda 4400’den fazla müşterisi bulunuyor. Şirketin altyapı ve güvenlik olmak üzere iki ana başlıkta birden fazla ürünü bulunuyor.

IBM ve HashiCorp’un yönetim kurulları, gerçekleşen satın almayı onaylayan kesin anlaşmayı imzalamasına karşın hâlâ düzenleyici kurumların onayı gerekiyor. Satın alma işleminin yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Önceki Yazı

Popüler dosya aktarım aracı CrushFTP, müşterilerini acil olarak en son yayınlanan yamayı yüklemeye çağırıyor

Sonraki Yazı

ABD merkezli Thoma Bravo, Birleşik Krallık merkezli siber güvenlik şirketi Darktrace’i 5.3 milyar dolara satın alacak

İlgili İçerikler