Popüler dosya aktarım aracı CrushFTP, müşterilerini acil olarak en son yayınlanan yamayı yüklemeye çağırıyor

Şirket tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamada, popüler dosya aktarım aracı CrushFTP’deki bir güvenlik açığının aktif olarak tehdit aktörleri tarafından kullanıldığı belirtildi.

Şirket, 19 Nisan’da müşterilerine hem genel hem de özel bildirimler yaparak CrushFTP’yi etkileyen bir güvenlik açığıyla ilgili bilgilendirmeler gerçekleştirmişti. Bahsedilen güvenlik açığı 22 Nisan itibariyle CVE-2024-4040 referansı ile izlenmeye başlanırken, Airbus CERT’ten Simon Garrelou tarafından keşfedildi.

Bleeping Computer’ın 19 Nisan’da yayınladığı habere göre Shodan üzerinde tespit edilen ve erişime açık en az 2700’ün üzerinde sunucu olduğu belirtildi. Ancak, bunlardan kaç tanesinin yamalanıp-yamalanmadığı ile ilgili bir ayrıntının olmadığı belirtildi.

Siber güvenlik şirketi CrowdStrike, 19 Nisan’da popüler sosyal medya platformu olan Reddit üzerinde kendi hesabından bu açığa ilişkin bir istihbarat raporu yayınladı. Şirket, tehdit aktörlerinin bu güvenlik açığından aktif olarak yararlandıklarını, birden fazla ABD merkezli kuruluşun hedef alındığını ve muhtemelen bunun siyasi bir amaçla istihbarat toplama amacıyla yapıldığı düşünülüyor. 

Şirket, bu güvenlik açığının düzeltildiğini ve kullanıcıların acilen v11.1.0 sürümüne yükseltmesi gerektiğini belirtiyor.

Önceki Yazı

Hizmet olarak kimlik avı servisi sunan LabHost, uluslararası kolluk kuvvetleri tarafından kapatıldı

Sonraki Yazı

IBM, bulut operasyonlarını genişletmek için HashiCorp’u 6.4 milyar dolarlık anlaşmayla satın alıyor

İlgili İçerikler