ABD merkezli Thoma Bravo, Birleşik Krallık merkezli siber güvenlik şirketi Darktrace’i 5.3 milyar dolara satın alacak

ABD merkezli özel sermaye şirketi Thoma Bravo, Birleşik Krallık merkezli siber güvenlik şirketi DarkTrace’i nakit olarak yaklaşık 5.31 milyar dolarlık bir bedelle satın alma teklifini duyurdu. Satın alınma konusunda herhangi bir pürüz çıkmadığı takdirde, Thomas Bravo şirketi özelleştirip, yapay zeka alanında küresel genişlemesini yönlendirmeyi amaçlıyor.

Cambridge merkezli olan Darktrace, Birleşik Krallık’taki GCHQ ve diğer istihbarat teşkilatlarının kıdemli üyeleri tarafından 2013 yılında kuruldu. Şirket, pek çok siber tehdite yönelik girişimleri tanımlamak için makine öğrenimini kullanan yapay zeka destekli tehdit algılama modelini kullanıyor. Darktrace’in 2300’den fazla çalışanı ve 9000’in üzerinde müşterisi bulunmakla beraber Londra Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem görüyor.

Thomas Bravo ortaklarından Andrew Almeida,”inovasyon kültürüyle hareket eden Darktrace ekibiyle birlikte çalışarak büyüme ve küresel genişleme yolunda hız kazanmayı, kapasitesini artırarak ve sunduğu hizmetleri daha da güçlendirerek müşterilere daha iyi hizmet sunma fırsatından heyecan duyuyoruz.” diye belirtti.

2018 yılında Seri E finansman turunda 50 milyon dolar toplayan Darktrace, 1.65 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaşmıştı. 30 Nisan 2021’de şirket, Londra Menkul Kıymetler Borsası’nda ilk işlemini görmeye başladı ve aynı gün 2.4 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaşmıştı.

Önceki Yazı

IBM, bulut operasyonlarını genişletmek için HashiCorp’u 6.4 milyar dolarlık anlaşmayla satın alıyor

Sonraki Yazı

Dijital hak savunucuları, Togo hükümetini seçimler sırasında erişim kısıtlamalarına karşı uyardı

İlgili İçerikler