TikTok, İtalya’da 10 milyon euro para cezasına çarptırıldı

İtalya’nın rekabet ve tüketici otoritesi AGCM, algoritma tarafındaki güvenlik endişeleri nedeniyle gerçekleştirilen soruşturmanın ardından sosyal medya devi TikTok’a 10 milyon euro para cezası verdi.

AGCM, platformda “Fransız yara izi” olarak bir tekniği uygulayarak  kendine zarar veren davranışlarda bulunan gençlerin çok sayıda videosunun bulunmasının ardından 21 Mart 2023’de soruşturma başlatmıştı. Perşembe günü yapılan açıklamada ByteDance grubundaki üç bölgesel şirketin “haksız ticari uygulama” olarak özetlediği durum nedeniyle yaptırıma maruz kaldığı belirtildi.

Kurum tarafından yapılan açıklamada,  “özellikle küçük ve savunmasız kullanıcıların psiko-fiziksel güvenliğini tehdit etmesi muhtemel” olan “Fransız yara izi” ile ilgili video içeriklerin yayılmasını önlemek için yeterli önlemler almadığı ve platformun kendi kurallarına tam olarak uymadığı tespit edilmiş.

AGCM ayrıca TikTok’un “ergenlerin belirli hassasiyetlerini yeterince hesaba katmadan” uygulandığını söylediği kuralları nasıl uyguladığını da eleştirdi.

Önceki Yazı

ABD, gelişmiş ağ teknolojisi sunan Kanada merkezli Sandvine’ın kara listeye alındığını duyurdu

Sonraki Yazı

E-root Pazayeri davasında bir Moldova vatandaşı, 42 ay hapis cezasına çarptırıldı

İlgili İçerikler