Finlandiya, Tor ağı üzerinde uyuşturucu ticaretinin yapıldığı PIILOPUOTI sunucularına el koydu

Finlandiya kolluk kuvvetleri yetkilileri Avrupalı ortaklarının yanı sıra Europol, Eurojust ve siber güvenlik şirketi Bitdefender’ın desteği ile birlikte Tor ağı üzerinde uyuşturucu ve diğer yasa dışı ürünlerin satışının gerçekleştiği PIILOPUOTI sunucularını kapattı.

18 Mayıs 2022’de Tor ağı üzerinde kurulmuş olan bu platform, Fince dilinde faaliyet gösteriyordu. Platform üzerinden büyük miktarlarda uyuşturucu ve diğer yasa dışı ürünlerin satışı gerçekleştiriliyordu.

Finlandiya Gümrüğü (Tulli) dava ile ilgili ön soruşturma sırasında  Alman ve Litvanyalı yetkililerin yanı sıra Europol, Avrupa Birliği Ceza Adaleti İşbirliği Ajansı (Eurojust), diğer ülkelerin yetkilileri ve Finlandiya’daki çeşitli polis birimleriyle kapsamlı bir işbirliği gerçekleştirmiş. Bunların yanı sıra siber güvenlik şirketi Bitdefender’da operasyonya destek verenler arasında yer alıyor.

Yetkililer, ele geçirdikleri sunuculardaki verilerden yola çıkarak platformdaki satıcıları ve kullanıcıları belirlemek için dünya çapındaki kolluk kuvvetleri birlikte çalışmaların devam ettiğini belirtiyor. Bu yüzden dava hakkında daha fazla detay vermeyeceklerini belirttiler.

Önceki Yazı

Dijital adli bilişim ve olay müdahelesi çözümü Binalyze, 19 milyon dolar yatırım aldı

Sonraki Yazı

Cisco, Splunk’u 28 milyar Dolara satın alıyor

İlgili İçerikler