Cisco, Splunk’u 28 milyar Dolara satın alıyor

Ağ güvenliği alanında önde gelen şirketlerden biri olan Cisco, yaptığı duyuruyla siber güvenlik, IT operasyonları ve DevOps çözümleri sunan yazılım şirketi Splunk’u 28 milyar dolar değerinde bir anlaşmayla satın almak için kesin bir anlaşmaya vardığını belirtti.

Bu da bu yıl içerisinde bir siber güvenlik odaklı bir şirketin yaptığı en büyük satın alım olarak kayıtlara geçerken, satın almanın 2024 yılının üçüncü çeyreğinin sonunda tamamlanması bekleniyor. Şirket, Splunk için hisse başına nakit olarak 157 dolar ödeyecek. Satın alma haberinin ardından Splunk’ın hisseleri yüzde 21 oranında artarken, Cisco’nun hisseleri yüzde 3.3 düştü. Cisco, yapılan anlaşmanın gelir artışını ve brüt kar marjındaki artışı hızlandırmaya yardımcı olacağını düşünüyor.

Satın alma sonrasında Splunk CEO’su Gary Steele, Cisco’nun yönetim ekibine katılacak ve Cisco CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Chuck Robbins’e rapor verecek. Eğer Cisco anlaşmadan vazgeçtiği takdirde Splunk’a 1.48 milyar dolar, eğer Splunk anlaşmadan vazgeçerse Cisco’ya 1 milyar dolar ücret ödeyecek.

Bu birleşmeyle birlikte Splunk’un teknoloji yeteneklerinin Cisco’nun mevcut portföyüyle entegre olup, yeni nesil yapay zeka destekli güvenlik ve gözlemlenebilirliğe yön verecek. Şirket yine bu yıl içersinde bulut odaklı şirketler Lightspin ve Valtix’in yanı sıra yapay zeka ve makine öğrenimi yazılımında uzmanlaşmış Armorblox da dahil olmak üzere bir dizi satın alma gerçekleştirmişti.

Önceki Yazı

Finlandiya, Tor ağı üzerinde uyuşturucu ticaretinin yapıldığı PIILOPUOTI sunucularına el koydu

Sonraki Yazı

Apple, Predator casus yazılımı tarafından aktif olarak isitismar edilen 0-day açıkları için acil yama yayınladı

İlgili İçerikler