Dijital adli bilişim ve olay müdahelesi çözümü Binalyze, 19 milyon dolar yatırım aldı

Estonya merkezli, siber tehditlere daha hızlı ve daha etkili yanıt vermesini sağlayan dijital adli bilişim ve olay müdahelesi çözümü sunan Binalyze, Molten Ventures liderliğinde Cisco Investments, Citibank Ventures ve Deutsche Bank Ventures’ın katılımıyla düzenlenen  A serisi yatırım turunda 19 milyon dolar yatırım aldı.

Şirketin kurucusu ve CEO’su Emre Tınaztepe yaptığı açıklamada bu prestijli ortakların yatırımcıları arasında yer aldığından dolayı heyecanlı olduklarını, siber güvenlik çözümleri portföyü ile birlikte Cisco’nun ve iki küresel banka devi olan Citi ve Deutsche Bank’ın yer almasının da teknolojilerine ve ekiplerine olan güvenilirliğinin önemini ortaya koyduğunu belirtiyor.

Şirket, aldığı yeni yatırım sonrasında yapay zeka / makina öğrenimini olay müdahale süreçlerine entegre ederek Ar-Ge çalışmalarını ilerletmeyi planlıyor. Bununla birlikte pazar erişimini genişletme ve dünya çapındaki müşteri desteğini güçlendirmeyi hedefliyor.

Techcrunch‘a verilen demeçte ise birden fazla bölgedeki askeriye ve hükümetler ile sözleşme imzalanıp, erken bir başarı elde edildiği belirtilirken herhangi bir ayrıntı paylaşılmamış. Şirketin kurumsal tarafta kaç müşterisi olduğu ile ilgili de bir detay yer almazken, şu an için 80 kişilik olan ekiplerinin yıl sonuna kadar 110’a çıkabileceği belirtilmiş.

2018 yılında kurulan Binalyze, 2021 ve 2022 yıllarında almış olduğu yatırımlarla birlikte toplamda almış olduğu yatırım miktarı 30,8 milyon dolara çıktı.

Önceki Yazı

TikTok, çoçuk kullanıcılarla ilgili verileri işleme biçimi nedeniyle 345 milyon euro para cezasına çarptırıldı

Sonraki Yazı

Finlandiya, Tor ağı üzerinde uyuşturucu ticaretinin yapıldığı PIILOPUOTI sunucularına el koydu

İlgili İçerikler