Vodatech’e gerçekleştirilen saldırı sonrasında 6 şirket, veri ihlali yaşadığını duyurdu!

Dış kaynak kullanımlı çağrı merkezi hizmeti veren Vodatech, sunucularına yapılan siber saldırı sonucu depolama aygıtlarında bulunan verilerin şifrelendiğini duyurdu. Vodatech’e gerçekleştirilen saldırı sonrasında şu ana kadar 6 şirket veri ihlali duyurusu yayınladı.

3 Ağustos’da KVKK’nın sitesinde yayınlanan veri ihlali duyurusuna göre Vodatech, 25 Temmuz tarihinde veri ihlali yaşamış ve  31 Temmuz’da bunu fark etmiş. İhlal kapsamında etkilenenler arasında çalışanlar, çalışanların aile yakınları, tedarikçiler, iş ortakları, müşteri çalışanları ve çalışan adayları olduğu belirtildi. İhlalden etkilenen kişilere ait kimlik, iletişim, özlük, finans ve mesleki deneyim verileri yer alırken, toplamda 9746 kişi etkilenmiş.

Gerçekleştirilen saldırı sonucunda, Vodatech kaynaklı olarak başka şirketlere ait veri sızıntı duyuruları da KVKK’nın sitesinde yayınlandı. Şu ana kadar veri ihlali yaşayan şirketlere baktığımız zaman:

Gulf Sigorta AŞ: Toplamda 295.288 kişi etkilenirken, kayıt sayılarıyla ilgili bir detay belirtilmedi. Sızan veriler arasında kimlik (ad soyad), iletişim (e-mail, telefon numarası), görsel ve işitsel kayıtlar (ses, e-mail yazışmaları) yer almış.

YOYO Bilgi Teknolojileri ve Turizm Ticaret AŞ: Toplamda 5464 kişi etkilenirken, kayıt sayılarıyla ilgili bir detay belirtilmedi. Sızan veriler arasında  kimlik (ad soyad), iletişim (telefon numarası), müşteri işlem, görsel ve işitsel kayıtlar yer almış.

Oto Plan Operasyonel Taşıt Kiralama Ticaret AŞ: Toplamda 1236 kişi etkilenirken, kayıt sayılarıyla ilgili bir detay belirtilmedi. Sızan veriler arasında kimlik (ad soyad), iletişim (e-mail, telefon numarası), görsel ve işitsel kayıtlar (ses, e-mail yazışmaları) yer almış.

UPS Hızlı Kargo Taşımacılığı AŞ: İhlalden etkilenen kişi ve kayıt sayısının henüz belirlenemediği belirtilmiş.

AgeSA Hayat ve Emeklilik AŞ:  İhlalden etkilenen kişi ve kayıt sayısının henüz belirlenemediği belirtilmiş.

Derimod Deri Konfeksiyon Pazarlama Sanayi ve Ticaret AŞ:  İhlalden etkilenen kişi ve kayıt sayısının henüz belirlenemediği belirtilmiş.

Önceki Yazı

PaperCut ile ilgili yeni güvenlik açığı, uzaktan kod yürütmeye izin veriyor

Sonraki Yazı

ABD ve Polonya makamları, ortak operasyonla LolekHosted’e el koydu

İlgili İçerikler