PaperCut ile ilgili yeni güvenlik açığı, uzaktan kod yürütmeye izin veriyor

PaperCut, NG/MF baskı yönetimi yazılımında, kimliği doğrulanmamış saldırganların yama uygulanmamış Windows sunucularında uzaktan kod yürütmesine olanak tanıyan kritik bir güvenlik açığını düzelttiğini duyurdu.

Horizon3 güvenlik araştırmacıları tarafından keşfedilen, CVE-2023-39143 olarak izlenen ve “yüksek önem” olarak derecelendirilen kusur, kimliği doğrulanmamış saldırganlar tarafından ürünün belirli yapılandırmalarında uzaktan kod yürütülmesine izin verebilecek rastgele dosyaları okumak veya yazmak için kullanılabiliyor.

Güvenlik açığı özellikle Windows üzerinde çalışan PaperCut sunucularını etkiliyor. Harici cihaz entegrasyon ayarı etkinleştirildiğinde, uzaktan kod yürütülmesine yol açan dosya yüklemesini mümkün kılıyor. Bu ayar ise PaperCut NG Commercial sürümü veya PaperCut MF gibi belirli PaperCut yüklemelerinde varsayılan olarak açıktır.

Güvenlik açığı ile ilgili kapsamlı bir teknik analiz henüz yayınlanmazken, Horizon3 araştırmacıları bir PaperCut sunucusunun savunmasız olup olmadığını ve Windows’ta çalışıp çalışmadığını kontrol edilebilmesi için bir komut yayınladı.

PaperCut , 22.1.3 sürümünün yayınlanmasıyla birlikte bu ve diğer güvenlik açıkları için bir yama yayınladı. Horizon3 araştırmacıları da PaperCut NG/MF en son sürümü olan 22.1.3’e yükseltme yapmayı önerirken, bunu gerçekleştiremeyecekler için PaperCut sunucusuyla iletişim kurmasına izin verilen aygıt IP adreslerinden oluşan bir izin verilenler listesi yapılandırarak bu güvenlik açığını azaltma yoluna gidebileceklerini belirtti.

Önceki Yazı

Türkiye’den 3 fidye yazılım kurbanı, Temmuz ayında açıklandı

Sonraki Yazı

Vodatech’e gerçekleştirilen saldırı sonrasında 6 şirket, veri ihlali yaşadığını duyurdu!

İlgili İçerikler