Proton, Açık Kaynak Şifre Yöneticisini başlattığını duyurdu

İsviçre merkezli gizlilik odaklı şirket olan Proton, açık kaynaklı parola yönetici uygulaması olan Proton Pass’ın küresel lansmanını duyurdu.

Proton Pass, pazardaki benzer diğer uygulamalar gibi geleneksel bir parola yöneticisi olarak çalışarak kullanıcıların parola oluşturmasını ve kaydetmesini sağlar. Ayrıca parolaları, her web sitesi için benzersiz parolaların kullanımını ve tek tıklamayla oturum açmayı da destekler. Chrome, Firefox ve Edge gibi büyük tarayıcıların yanı sıra iPhone/iPad ve Android kullanıcıları için bir tarayıcı uzantısı olarakta kullanıma sunuldu.

Proton gerçekleştirdiği lansmanda, şifre yöneticisinin kullanıcıların e-posta adreslerini korumalarına da yardımcı olduğunu ve esasen kimliklerini de koruduğunu belirtti. Bu yüzden çevrimiçi bir hizmete kaydolurken güçlü bir parola önermenin yanı sıra Proton Pass, e-postamı gizle seçeneği de ekleyerek, takma adının kullanılmasını önerecek. 

Bir kullanıcının gerçek e-posta adresini gizlemek amacıyla rastgele oluşturulmuş e-posta adresleri, e-posta takma adları, üçüncü tarafların kişileri tanımlamasını, izleyicileri ve diğer pazarlama araçlarını filtrelemesini engeller.

Diğer bir önemli ayrıntı ise Proton Pass’ta kullanıcı adı ve web adresi de dahil olmak üzere tüm alanlarda uçtan uca şifreleme kullanıldığı belirtildi. Proton Pass’ın ücretsiz sürümünün sınırsız oturum açmayı ve şifrelenmiş notları desteklediği ancak sınırlı sayıda “e-postamı gizle takma adı” ve iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) oturumları sunduğu belirtildi.

Önceki Yazı

İngiltere’nin çevrimiçi çocuk istismarına karşı ortak eylem çağrısına Birleşmiş Milletler’e üye 71 ülke katıldı

Sonraki Yazı

OPERA1ER siber suç çetesinin kilit bir üyesi Afrika’da tutuklandı

İlgili İçerikler