İngiltere’nin çevrimiçi çocuk istismarına karşı ortak eylem çağrısına Birleşmiş Milletler’e üye 71 ülke katıldı

İngiltere ve ABD’nin de dahil olduğu Birleşmiş Milletler’e üye 71 ülke tarafından çocuklara yönelik cinsel istismarı içeren materyallerin (CSAM) internetten kaldırılması konusunda ortak bir eylem çağrısı yayınlanıp, acil olarak daha fazlasının ve daha büyük bir aciliyetle yapılması gerektiği konusunda uyarıda bulunuldu.

Viyana’da İngiliz hükümeti tarafından desteklenen ve BM Uyuşturucu ve Suç Ofisi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve iki gün boyunca uzman tarafından gerçekleştirilen konuşmaların ardından özel sektörün çocukları cinsel sömürüden koruma sorumluluğunu vurgulayan bildiri yayınlandı. Bu tartışmalar kapsamında çocuk koruma derneklerinden, kamu sektöründen, özel sektörden ve hukuk ve finans sektörlerinden çok çeşitli uzmanlar ve aktivistler bir araya geldi.

İngiltere’nin BM büyükelçisi Corinne Kitsell, teknoloji şirketlerinin çevrimiçi çocuk cinsel sömürü ve istismarı sorunuyla mücadelede merkezi bir rolünün olduğunu, Birleşik Krallık’ı özellikle endişelendiren şeyin ise şirketlerin uçtan uca şifreleme uygulaması olduğunu belirtti. Avustralya’nın e-Güvenlik Komiseri Julie Inman Grant, sonunda daha fazla hükümetin artık yeter dediğini ve bugünden itibaren harekete geçmeliyiz diye belirtti. Kanada Çocuk Koruma Merkezi (C3P) İcra Direktörü Lianna McDonald, UNODC ve İngiltere hükümetinden gelen eylem çağrısını memnuniyetle karşıladıklarını ve dünyanın her yerindeki çocukları korumak için küresel bir taahhüdün ve müdahalenin gerekliliğinin altını çizdi.

İngiliz Hükümeti, Çevrimiçi Güvenlik Yasası’nın hayata geçirmek istiyor!

Şu aralar İngiliz Parlamentosu’nda görüşülmekte olan Çevrimiçi Güvenlik Yasası, iletişim düzenleyicisi Ofcom’un platformları ve buralardaki mesajların içeriğini taramak için akredite teknolojiyi kullanmaya yönlendirmesine olanak tanıyan yetkiler içeriyor. Hükümet, bu yetkilerin yalnızca “son çare olarak ve yalnızca sıkı gizlilik önlemleri karşılandığında” kullanılacağını belirtiyor.

Hatırlanacağı gibi Apple, 2021 yılında çocuklara yönelik cinsel istismar görüntüleri için iPhone’ları taramasını sağlayacak bir güvenlik güncelleştirmesi planladığını duyurmuştu. NeuralMatch adı verilen bu özellik çerçevesinde ABD’li bir kullanıcının iPhone’unda depolanan ve iCloud yedekleme sistemine yüklenen fotoğrafları sürekli olarak tarayacağı belirtilmişti. Ancak gelen tepkilerin ardından şirket bu özelliği rafa kaldırmak durumunda kalmıştı.

27 Haziran’da Apple, WhatsApp, Signal ve diğer özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra Çevrimiçi Güvenlik Yasasını eleştiren ve İngiliz hükümetini uçtan uca şifrelemeyi koruyacak şekilde önerilen yasayı değiştirmeye çağıran bir bildiri yayınladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki Yazı

Avast, Akira fidye yazılım varyantları için şifre çözücü yayınladı

Sonraki Yazı

Proton, Açık Kaynak Şifre Yöneticisini başlattığını duyurdu

İlgili İçerikler