Ukrayna, İrlanda Cumhuriyeti, İzlanda ve Japonya NATO’nun siber savunma merkezine resmi olarak katıldı

Kaynak: CCDCOE.ORG

Salı günü itibariyle 15. yıl dönümünü kutlayan NATO İşbirliğine Dayalı Siber Savunma Mükemmeliyet Merkezi (CCDCOE), duyurduğu yeni mesajda Ukrayna, İrlanda Cumhuriyeti, İzlanda ve Japonya’nın CCDCOE’a resmen katıldığını duyurdu.

2004 yılında NATO’ya katılan Estonya, 26 Nisan 2007’de Bronz Asker Heykeli’ni Talin’in merkezinden birkaç km ötedeki bir askeri mezarlığa taşımıştı. Anıtın kaldırılmasından kısa bir süre ülke çapındaki devlet kuruluşları, bankalar, siyasi partiler, haber kuruluşları gibi pek çok kurum ve kuruluş kaynağı bilinmeyen büyük bir siber saldırıya maruz kalmıştı. Bu saldırının ardından 14 Mayıs 2008 tarihinde Almanya, İtalya, Estonya, Letonya, Litvanya, Slovak Cumhuriyeti ve İspanya’nın girişimleriyle NATO İşbirliğine Dayalı Siber Savunma Mükemmeliyet Merkezi kuruldu.

Salı günü itibariyle 15.yılını kutlayan CCDCOE, 30’dan fazla NATO üyesinin yanı sıra Avustralya, Güney Kore ve İsviçre gibi diğer demokratik ülkelerin katılımıyla akredite bir uluslararası askeri örgüttür. Yeni katılan 4 üye arasından sadece İzlanda, NATO üyesi olarak yer alırken diğer üç üye askeri ittifakta yer almamaktadır.

Estonya’nın Savunma Bakanı Hanno Pevkur, Ukrayna’yı aralarında görmekten memnuniyetini dile getirirken, bunun aynı zamanda Rusya’nın acımasız savaşında Ukrayna’nın savunmasına katkıda bulunma ve tüm üyelerin siber güvenliğini iyileştirmek adına siber savaş alanından öğrenmeler için eşsiz bir fırsat sunduğunu belirtiyor.

CCDCOE direktörü Mart Norma yaptığı açıklamada bu 4 ülkenin kendilerine katılmasından gerçekten minnettar olduğunu, benzer düşünen ulusların siber bilgileri paylaşmasından ve sistematik olarak ele almak için yöntemler değiş tokuş etmesinden de memnun olduğunu söyledi.

Önceki Yazı

Çalıntı kredi kart bilgilerine ilişkin doğrulama hizmeti veren Try2Check kapatıldı

Sonraki Yazı

Boyner veri ihlali yaşadı: 3 milyon kişi etkilendi

İlgili İçerikler