More
SOSYAL MEDYA
Light
Dark

Boyner veri ihlali yaşadı: 3 milyon kişi etkilendi

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVVK) tarafından yeni yayınlanan veri ihlali bildirimine göre Boyner, SMS Gönderim Panelinde kayıtlı toplam 2.3 milyon müşterisine ait iletişim bilgilerinin çalındığını duyurdu. Gerçekleştirilen ihlalden ise toplamda 3.055.907 kişinin etkilendiği açıklandı.

KVVK tarafından yayınlanan veri ihlali bildirimine göre Boyner, toplu SMS ve MMS gönderimine yönelik mesajlaşma hizmetleri için oluşturulan SMS Gönderim Panelin’de 28 Nisan – 6 Mayıs tarihleri arasında şüpheli girişler tespit etmiş. Yapılan incelemelerde herhangi bir hatalı şifre deneme işleminin olmadığı tespit edilirken, sisteme erişenlerin doğru kullanıcı adı ve şifreye sahip olduğu düşünülüyor.

Panele gerçekleştirilen izinsiz giriş sonrası, SMS Gönderim Panelinde kayıtlı toplam 2.313.962 müşterinin iletişim (cep telefonu numarası) ve müşteri işlem verilerine erişildiği belirtilmiş. Ayrıca bu kişilerin içerisinden 534.605 kişiye mediamarkt.com.tr internet sitesini taklit eden sahte bir internet sitesinin linkini içeren SMS’lerin gönderildiği de tespit edilmiş.

Bahse konu sahte internet sitesi aracılığıyla, kullanıcıların kimlik, iletişim ve finansal bilgilerini toplamanın yanısıra, banka hesabı olmaksızın para gönderip almayı ve para yükleyip çekebilmeyi sağlayan bir uygulamadaki bir hesaba para gönderilmesinin amaçlandığı belirtiliyor.

Bunlarla birlikte SMS Gönderim Panelinde kayıtlı toplam 741.945 müşterinin herhangi bir verisine erişim sağlanmazken, SMS Gönderim Paneli’nden daha önce gönderilmiş SMS’lerin içerikleri değiştirilerek yeniden SMS gönderilmiş.