Rusya, yabancı mesajlaşma uygulamalarının devlet kurumlarında yasaklandığını duyurdu

Rusya’nın internet izleme kurumu Roskomnadzor, pek çok yabancı mesajlaşma uygulamasının devlet kurumlarında yasaklandığını duyurdu. İlgili kararın 1 Mart’da duyurulmasının ardından aynı gün içerisinde yürürlüğe girdiği de belirtildi.

Rusya’nın internet izleme kurumu Roskomnadzor, yasalar çerçevesinde pek çok yabancı mesajlaşma uygulamasının devlet kurumlarında yasaklandığını duyurdu. Yasaklanan uygulamalar arasında Skype for Business, Discord, Microsoft Teams, Snapchat, Telegram, Threema, Viber, WhatsApp ve WeChat yer alıyor. İlginç olarak yasaklananlar arasında popüler video görüşme uygulaması Zoom ve güvenli mesajlaşma uygulamalarından en bilineni Signal’in yer almadığı görülüyor.

Son zamanlarda devlet kurumlarındaki çalışanların mobil cihaz ve verilerinin güvenlikleri öne çıkmaya başladı. En son örnekler arasında Avrupa Komisyonu’nun ve Kanada hükümetinin çalışanların telefonlarından TikTok uygulamasını yasaklama kararları bulunuyor. Rusya’da bu konuda bir adım atarak muhtemel yada hali hazırdaki hassas verilerin dışarıya çıkmasını en aza indirgemek istiyor.

Önceki Yazı

Kanada hükümeti, çalışanlara verilen mobil cihazlarda TikTok kullanımını yasakladı

Sonraki Yazı

Şubat 2023 – Siber güvenlik alanında yeni yatırımlar ve satın alımlar

İlgili İçerikler