Şubat 2023 – Siber güvenlik alanında yeni yatırımlar ve satın alımlar

Gerçekleştirilen yeni yatırımlar ve satın alımlar birlikte Şubat ayı, siber güvenlik endüstrisi açısından çok hareketli geçti diyebiliriz. Geçen ay içerisinde 13 yeni yatırım ve 13 satın alma gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen yeni yatırımlara baktığımızda:

— Bulut güvenliğine odaklanan ABD merkezli şirket Wiz, D serisi finansman turunda 300 milyon dolar fon topladığını duyurdu. Alınan yatırım turuyla şirket, yaklaşık 10 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaştığı belirtiliyor. Yapılan yatırımla birlikte şirket ürün geliştirmeye odaklanacağını ve yeni personel alımı yapacağını belirtiyor.

— Kriptografik süreçleri çalıştıran blockchain ve gizlilik donanımımlarında kullanılmak üzere yarı iletkenler ve ilgili mimariyi tasarlayan İsrail merkezli Chain Reaction, C serisi turda 70 milyon dolar yatırım aldı. Alınan yatırımla birlikte şirketin daha fazla yeni personel alacağı belirtiliyor.

— Küçük ve orta ölçekli işletmeler için siber güvenlik teknolojisi ve işler ters gittiği takdirse ise siber sigorta sağlayan İngiltere merkezli CyberSmart, B serisi yatırım turunda 15,4 milyon dolar yatırım aldı. Yeni yatırımla birlikte şirketin yeni pazarlara yöneleceği, ürün geliştireceği ve yeni satın almalar yapacağı belirtildi.

— Açık kaynak kütüphanelerinin açıklarını tespit ve önlem almak için runtime uyguluma güvenliği ve gözlemlenebilirliğe odaklanan İsrail merkezli Oligo, A serisi finansman t-urunda 28 milyon dolar fon topladığını duyurdu.

— E-posta güvenliğine odaklanan Güney Afrika merkezli Sendmarc, A serisi finansman turunda 7 milyon dolar fon topladığını duyurdu.

— SaaS uygulamalarındaki hassas verileri korumaya yönelik yeni nesil veri güvenliği çözümü sunan İngiltere merkezli Metomic, A serisi finansman turunda 20 milyon dolar fon topladığını duyurdu.

— Veri ve e-posta güvenliğine odaklanan Hollanda merkezli SmartLockr, yeni bir yatırım aldığını duyurdu ancak finansman ile ilgili bir detay verilmedi.

— Dünyanın ilk açık e-posta güvenlik platformu olduğunu iddia eden ABD merkezli Sublime Security, 9.8 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

— Güvenlik açıklıkarını düzeltmeyi otomotikleştiren ABD merkezli Trackd, 3,35 milyon dolar başlangıç yatırımı aldığını duyurdu.

— Yapay zeka odaklı kimlik doğrulama platformu Vouched, BHG VC ve SpringRock Ventures liderliğindeki bir finansman turunda 6,3 milyon dolar topladı.

— İşletmelerin, geliştiricilerinin bulut kaynaklarına erişmek için nasıl izin aldıklarını otomatikleştirmelerine yardımcı olan İsrail merkezli Entitle, 15 milyon dolarlık bir başlangıç ​​turu topladığını duyurdu.

— Şirketlerin yönetim, risk ve uyumluluk (GRC) süreçlerini iyileştirmesine yardımcı olan Hindistan merkezli otomasyon platformu Scrut Automation, yeni bir finansman turunda 7,5 milyon dolar topladığını duyurdu. Yeni yatırımla birlikte şirketin ABD’deki varlığını genişleteceği belirtildi.

— Kuruluşların hassas verilerini korumalarına yardımcı olmak için tasarlanmış bir çözüm sunan ABD merkezli CommandK, başlangıç ​​finansmanı için 3 milyon dolar topladığını duyurdu.

Yapılan satın alımlara baktığımızda:

— Teknoloji devi Cisco, Çoklu bulut ortamındaki ağ güvenliğini amaçlayan Valtix adlı girişimi satın alacaığını duyurdu. Anlaşma şartları ve finansal detay ile ilgili bir ayrıntı paylaşılmadı. Ek bilgi olarak Cisco, 2020 yılından bu yana Valtix’in stratejik yatırımcısı olarak yer alıyor.

— Accenture, Latin Amerika’da penetrasyon testi, yönetişim, uyumluluk, risk yönetimi, tehdit istihbaratı ve yönetilen güvenlik hizmetleri sağlayan Brezilya merkezli siber güvenlik firması Morphus’u satın aldığını duyurdu.

— Fransa merkezli siber güvenlik, bulut ve altyapı danışmanlık hizmetleri sağlayıcısı Almond, siber güvenlik danışmanlık ve değerlendirme şirketi Amossys’in tüm hisselerini satın aldığını duyurdu.

— E-ticaret devi eBay, dolandırıcılık tespit yeteneklerini geliştirmek amacıyla pazar yeri uyumluluk çözümleri sağlayıcısı 3PM Shield’i satın aldı. 

— Bulut izleme, günlük yönetimi ve SIEM çözümleri sağlayıcısı Sumo Logic, özel sermaye şirketi Francisco Partners tarafından 1,7 milyar dolara satın alınmak üzere kesin bir anlaşma imzaladı.

— ABD merkezli siber güvenlik eğitimi ve yönetilen hizmetler sağlayıcısı Network Intelligence, Hindistan merkezli kimlik ve erişim yönetimi (IAM) firması Ilantus Technologies’in hizmet işini satın aldığını duyurdu.

— Radiant Logic, kimlik konusunda uzmanlaşmış Fransa merkezli Brainwave GRC’yi satın alacağını duyurdu.

— İş süreci otomasyon firması Redwood Software, otomasyon ve yönetilen dosya aktarımı portföyünü genişletmek amacıyla güvenli dosya aktarımı çözümleri sağlayıcısı Cerberus’u satın aldı.

— Mühendislik danışmanlığı firması Rejlers, siber güvenlik danışmanlığı şirketi Three Kings’i satın alacağını duyurdu.

— Dolandırıcılığı önleme şirketi Seon, finansal suçlarla mücadele amaçlı kurulmuş Complytron’u 2.6 milyon dolara sartın aldı.

— Şirketlerin dijital altyapılarını değerlendirmelerine ve iyileştirmelerine yardımcı olan ABD merkezli Uptime Institute, bağımsız bir siber güvenlik risk değerlendirme metodolojisi ve derecelendirme sistemi sağlayan İspanya merkezli Leet Security’yi satın aldı.

— Birleşik iletişim çözümleri sağlayıcısı Wavenet, sızma ve güvenlik testi yeteneklerini güçlendirmek amacıyla sızma testi danışmanlığı şirketi Fidus Information Security’yi satın aldı.

— Bulut güvenlik sağlayıcısı Zscaler, 14 Şubat’ta İsrail’in erken aşama girişimi Canonic Security’yi satın almak için görüşmelere başladığını duyurdu.

Önceki Yazı

Rusya, yabancı mesajlaşma uygulamalarının devlet kurumlarında yasaklandığını duyurdu

Sonraki Yazı

MortalKombat fidye yazılım kubanları için şifre çözücü yayınlandı

İlgili İçerikler