Bitdefender, MegaCortex fidye yazılımı için yeni bir şifre çözücü yayınladı

Siber güvenlik şirketi Bitdefender, kolluk kuvvetlerinin gerçekleştirdiği operasyonlardan önce dünya çapındaki saldırılarda kullanılan MegaCortex fidye yazılımı için bir şifre çözücü yayınladı.

Hatırlanacağı gibi Dharma, MegaCortex ve LockerGoga fidye yazılımı türlerinin arkasında olduğu iddia edilen tehdit aktörlerine karşı Zürih savcılığı tarafından yerel ve uluslararası kolluk kuvvetlerinin koordinasyon içerisinde 21 Ekim’de bir operasyon gerçekleştirmişti.

Operasyon kapsamında ele geçirilen dijital materyaller, aylarca ekipler tarafından analiz edildikten sonra 16 Eylül 2022’de Bitdefender, Europol, Zürih Savcılığı, Zürih Kanton Polisi ve No More Ransom koordinasyonu çerçevesinde fidye yazılım türlerinden biri olan LockerGoga için yeni bir şifre çözücü yayınlanmıştı.

Yine aynı operasyon çerçevesinde ele geçirilen dijital materyaller içerisinde MegaCortex adlı diğer bir fidye yazılım aracıyla ilgili de özel anahtarlara da ulaşılmıştı. Şirket tarafından bugün yayınlanan blog gönderisinde dünya genelinde pek çok saldırıda kullanılan MegaCortex fidye yazılım türü için şifre çözücü yayınlandı.

Önceki Yazı

Ukrayna polisi, yaklaşık 18 bin Kazakistan vatandaşını dolandıran sahte çağrı merkezini kapattı

Sonraki Yazı

Polonya, istikrarı bozmayı amaçlayan Rusya yanlısı siber saldırılar konusunda uyardı

İlgili İçerikler